Nic Melsen (ODIO) werkt van dichtbij de 1-1 binnen.

Algemeen

Gentlemen Derby: WVV'67 - Vivoo

WOENSDRECHT – De kop is er definitief af. In de tweede speelronde nam men in een regenachtig decor afscheid van september. Vier van de vijf Woensdrechtse verenigingen kijken terug op een succesvol voetbalweekend in de Vierde Klasse B. In de tweede aflevering van de Gentlemen Derby ging WVV'67 keihard onderuit tegen angstgegner ODIO. De Ossendrechtse formatie is als enige ploeg nog zonder puntverlies en derhalve terecht lijstaanvoerder!

Revanche

Vivoo revancheerde zich voor de oorwassing van vorige week. In eigen huis speelde, het na een minuut stilte en rouwbanden ter nagedachtenis aan oud-speler Jan Paulus, gepassioneerd tegen Wernhout. In een gelijk opgaande strijd kwamen de bezoekers als eerste tot scoren. Nog voor rust was de stand in evenwicht toen nota bene Roel Paulus van elf-meter mocht aanleggen en niet faalde. In de 70e minuut leek Dimitri Ceuppens op weg naar een volgend doelpunt, ware het niet dat hij onreglementair werd gevloerd. Ditmaal ontfermde specialist Bouke de Waal zich over de buitenkans. Het betekende 2-1 en eerste driepunter in Huijbergen.

In Nispen was METO een maatje te groot voor de plaatselijke SV. Halverwege de eerste helft werd een voorzet van Joep van Kalmthout in eigen doel gewerkt, 0-1. Amper tien minuten later was het opnieuw Van Kalmthout die een vrije trap op het hoofd van Niels Adriaansen legde, 0-2. Na de onderbreking probeerde NSV de bakens te verzetten hetgeen niet lukte. Het slotakkoord kwam op naam van Gijs Verresen. Zijn inzet vanaf rand strafschopgebied eindige in de kruising, 0-3.

Op Sportpark De Buizerd speelde Grenswachters opnieuw aanvallend en kwam terecht op voorsprong door Ronald Clarijs. Door twee ongelukkige tegengoals was het vervolgens weer te achtervolgen gedoemd. Noordhoek hield lang stand doch zag Grenswachters langszij komen toen het een inzet van Senne Scheeren tot eigen doelpunt promoveerde. In de laatste minuut pakte het zelfs nog de volle winst. Onbevangen en voor iedereen verrassend zette Levi Roels zich achter de strafschop en schoot gedecideerd binnen, 2-1.

Derby

Ook voor de negende achtervolgende maal kwam WVV'67 in eigen huis niet tot volle winst tegen ODIO. Het groen-wit uit Ossendrecht won overtuigend met 3-6. In de openingsfase trof het reeds tweemaal de paal alvorens Matt Luijkx de score namens WVV'67 opende. ODIO raakte niet in paniek, zocht de tegenaanval en kwam snel op 1-1 toen Nic Melsen een hoekschop van dichtbij binnenschoot. Kort daarop zag de WVV-defensie er opnieuw niet goed uit, Marijn Corré profiteerde met een prachtig diagonaal schot. Edoch voor de thee was de stand wederom in evenwicht toen Quirijn Schevenhoven een terugspeelbal op waarde schatte, 2-2.

In de tweede nam ODIO al snel de leiding, Damian Elenbaas rondde een perfecte dieptepass resoluut af. De onafhankelijke toeschouwer werd vervolgens door scheidsrechter John Loos op meer doelpunten getrakteerd. Een fout op Max van Elzakker betekende de gelijkmaker vanaf de penaltystip door Robin Schipperijn. Het zou het laatste noemenswaardige wapenfeit van de 'greenblack army' betekenen. In het elftal bleven haalden diverse spelers hun gebruikelijke niveau niet. ODIO voelde dat er opnieuw meer in Woensdrecht te halen was. In de laatste twintig minuten deelde de formatie van Peter van Oirschot de knock-out uit. Als eerste zette Marijn Corré met zijn vijfde seizoentreffer ODIO op voorsprong. Tot slot bekroonde Luke de Dooij zijn invalbeurt met twee knappe doelpunten, 3-6.

WVV'67: Brian Verbrugge, Sander de Nijs (80. Bradley Smeekes), Nick Stolwerk, Matt Luijks, Thijs de Ron, Robin Schipperijn, Youri van der Meulen (75. Thijs van Tillo), Hessel van Aalzum, Quirijn Schevenhoven, Max van Elzakker (70. Thimo Rottier), Tomlin Smits,

ODIO: Michel Michielsen, Roy Carpentier, Sander Kerstens, Jeremai Martina (85. Peter van Aert), Nic Melsen (46. Thomas Jansen), Mitchell Elenbaas (70. Luke de Dooij), Luc Melsen, Damian Elenbaas, Marijn Corré, Raf Melsen, Coen Michielsen.

WVV'67-Vivoo

Zondag aanstaande gaat WVV'67 in de thuisderby tegen Vivoo andermaal op zoek naar de eerste punten van dit seizoen. Een duel wat sowieso borg staat voor goals.

Historie

Historie: 1983-1984: 5 – 2, 1985-1986: 0 – 1, 1991-1992: 0 – 1, 1993-1994: 3 – 1, 1994-1995: 5 – 1, 1996-1997: 4 – 1, 1998-1999: 1 – 3, 2000-2001: 2 – 3, 2001-2002: 2 – 2, 2002-2003: 2 – 2, 2004-2005: 5 – 2, 2006-2007: 2 – 2, 2009-2010: 1 – 3, 2010-2011: 0 – 3, 2012-2013: 2 – 1, 2016-2017: 4 – 2.