De partners in het project Vogelenzang kwamen vrijdagochtend bijeen voor een laatste schouw op het plein.
De partners in het project Vogelenzang kwamen vrijdagochtend bijeen voor een laatste schouw op het plein.

Vrijdag feestelijke opening plein Vogelenzang

Algemeen

HALSTEREN - Het dorpshart van Halsteren heeft het afgelopen jaar een heel nieuw gezicht gekregen. In Plan Vogelenzang werken woningcorporatie Stadlander, de gemeente Bergen op Zoom en PLUS Vastgoed samen aan een levendig dorpscentrum, waar wonen, winkelen en elkaar ontmoeten samenkomen. Inmiddels is het dorpsplein aan Vogelenzang volledig vernieuwd, zijn de gebouwen De Merel en De Kievit opgeknapt, is de nieuwbouw aan 't Lindeke gereed en verwachten Stadlander in oktober ook de nieuwbouw aan de Nachtegaal op te leveren.

De ontwikkelpartners van Vogelenzang kwamen vrijdagochtend bijeen om al deze mijlpalen van dichtbij te bekijken. Het is ongelofelijk wat er in een jaar tijd is gerealiseerd. Wethouder Patrick van der Velden en vastgoedontwikkelaar Peter Sandee van Stadlander gaven een toelichting op de deelprojecten die nog op stapel staan. Onder meer op renovatie en uitbreiding van appartementencomplex De Leeuwerik. Hans de Bruijn van PLUS Vastgoed en vooral betrokken bij de eerste fase van het grootscheepse project met realisatie van de uitgebreide PLUS supermarkt, wees op de afwerking van parkeervoorzieningen.

Aan het plein van Vogelenzang wordt de laatste hand gelegd. Aanstaande vrijdag 20 september om 15.00 uur is de officiële opening van het plein. Daarbij zullen diverse activiteiten plaatsvinden, waaronder enkele toespraken en de onthulling van het beeld 'Het lezend meisje' dat op de rand van een van de groenvoorzieningen komt te staan.

Het plein zal op termijn een groener uitstraling krijgen. Nog dit najaar wordt er een boom geplant, een Koningslinde die krachtig groeit en flink groot kan worden.

In de komende editie van de Halstersekrant leest u nog veel meer over het nieuwe dorpshart van Halsteren!