Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Onderscheiding Jos van Elshout

HUIJBERGEN - "Ik kom hier vanwege de gezelligheid, maar vooral omdat het zo fijn is om met elkaar muziek te maken. Dit had ik echt niet verwacht, allemaal bedankt!", reageerde Huijbergenaar Jos van Elshout (63) nadat hij zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding had ontvangen.

Burgemeester Steven Adriaansen kwam de onderscheiding uitreiken vanwege de grote verdiensten van Jos van Elshout voor Streekorkest Fravino Huijbergen en zijn inzet op het gebied van welzijn. Van den Elshout werd verrast tijdens een feestelijke bijeenkomst in het kader van het 60-jarig bestaan van het Streekorkest.

Jos van Elshout is al 50 jaar lid van Streekorkest Fravino uit Huijbergen en is ongetwijfeld een van de belangrijkste pijlers onder de succesvolle historie van Fravino. Als top-accordeonist heeft hij significant bijgedragen aan het succes van Fravino. Maar ook als voorzitter van de muziekcommissie heeft betrokkene oneindig veel werk verricht, waardoor de muziekvereniging organisatorisch en muzikaal goed bleef functioneren. Daarnaast is betrokkene al bijna 40 jaar bestuurslid van de muziekvereniging. Een actief bestuurder, die vaak op de achtergrond vele belangrijke zaken ter hand neemt.

Naast zijn drukke werkzaamheden voor Fravino is betrokkene ook als vrijwilliger actief binnen de Huijbergse Kruisvereniging. Al 30 jaar is hij voorzitter van deze vereniging en zeer begaan met zorg en welzijn van de Huijbergenaren.

Meer berichten