Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De leden zijn momenteel tussen de 65 en de 92 jaar oud.
De leden zijn momenteel tussen de 65 en de 92 jaar oud. (Foto: )

Biljartclub De Laatbloeiers jarig

OSSENDRECHT - Biljartclub De Laatbloeiers viert deze maand zijn zilveren jubileum. De Ossendrechtse club werd 25 jaar geleden -in september 1994- opgericht.

Iedere maandag- en woensdagmiddag komen de leden van Biljartclub De Laatbloeiers bijeen in multifunctioneel centrum De Drieschaar in Ossendrecht. In de loop der jaren is het aantal leden van 14 tot 22 gegroeid. "Het ledental is altijd een even aantal, anders komt het niet uit bij het spelen van de competities", zo weet voorzitter Frans Musters (83) te vertellen. Musters is sinds 1995 lid van De Laatbloeiers en werd na een paar maanden lidmaatschap gevraagd het voorzitterschap over te nemen van wijlen Piet Broosus. "Hij wilde me onder vier ogen spreken en vertelde me toen dat hij kanker had, en niet lang meer zou leven. Volgens hem was ik de juiste man om het voorzitterschap van hem over te nemen. Toen bleek dat de andere leden daar ook zo over dachten wilde ik het wel proberen", zegt hij. In het bestuur zit ook secretaris Adrie van Oevelen (76). Hij legt uit dat De Laatbloeiers een biljartclub is voor mensen die gepensioneerd zijn. Twee keer per week houden ze een interne competitie in De Drieschaar. "Het is echt een sociaal gebeuren. Dat blijkt wel uit het feit dat de opkomst altijd ruim tachtig procent is", aldus Van Oevelen. "Maar hoewel we allemaal van een geintje houden, wordt er wel serieus sport beoefend", voegt hij eraan toe. Ben je jonger dan 60, dan kom je er niet in bij de club die louter uit mannen bestaat. Bovendien zijn mensen die op een té hoog niveau spelen niet welkom. De leden van De Laatbloeiers vieren hun jubileum op 26 september. Bij hoge uitzondering gaan de vrouwen dan wél mee naar De Drieschaar. "De mannen doen biljartspellen en de vrouwen mogen sjoelen. We sluiten af met een Brabants Buffet", zegt Van Oevelen.

De leden zijn momenteel tussen de 65 en de 92 jaar oud, vertelt de voorzitter. "Louis Gorres is het oudste lid. Hij speelt niet meer actief mee, maar is er nog wel altijd bij. Johan Sebrechts is het jongste lid. Drie leden -waaronder ik- zijn in de 80", weet Musters die een bak koffie drinkt, die gezet is door Marie Rosè (61). "Marie is de uitbater van De Drieschaar. Ze zorgt voor de drankjes en ze zet regelmatig kosteloos snackjes neer. We zijn haar erg dankbaar voor de goede zorgen", zegt Musters. Marie Rosè is op haar beurt de biljarters dankbaar. "Ze zorgen voor een goede sfeer. Dit is mijn inziens waar een multifunctioneel centrum voor is bedoeld: sociale contacten."

Meer berichten