Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Edwin en Karin Jonckheere organiseren een Tribute Concert voor hun zoon Rick. Ze hopen dat hij trots is.
Edwin en Karin Jonckheere organiseren een Tribute Concert voor hun zoon Rick. Ze hopen dat hij trots is. (Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nlA)

Cultuur-Carroussel o.a. voor Rick Jonckheere Foundation

BERGEN OP ZOOM - Op zondag 29 september vindt er op verschillende plekken in de Bergse binnenstad Cultuur-Carrousel plaats. De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar drie verschillende goede doelen: de vrijwilligersorganisatie van Hospice De Markies, de bevrijdingsfeesten en de Rick Jonckheere Foundation.

Tijdens het evenement dat een initiatief is van de Lionsclub Bergen op Zoom, krijgen artiesten, bands en ensembles gelegenheid zich te presenteren aan het publiek met hun programma's voor het nieuwe seizoen of kunnen ze tonen wat ze allemaal in huis hebben.
Bezoekers kunnen op zeven verschillende plaatsen terecht om van de optredens te genieten.

De zesde Cultuur-Carrousel biedt een zeer gevarieerd programma. Van popmuziek tot klassiek, van dans tot cabaret, van jazz tot luistermuziek. Onder de deelnemers zijn veel nieuwe gezichten zoals de Mom's Kitchen Jazzband, het strijkorkest van Joke de Jong en de popband Greenlight.

Rick Jonckheere Foundation
Drummer Rick Jonckheere trad een keer op tijdens een van de voorgaande edities van de Cultuur-Carrousel. Op de zeer jonge leeftijd van 18 jaar overleed dit Bergse talent aan een zeldzame auto immuunziekte. Voor zijn ouders was dat aanleiding om de Foundation in het leven te roepen. Doelstelling is om geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken naar CVID.

Kaarten
Kaarten voor de Cultuur-Carrousel kosten vijf euro. Het publiek heeft met het entreebewijs toegang tot alle deelnemende locaties en kan dus een eigen programma samenstellen. Kaarten zijn binnenkort weer te koop via de bekende voorverkoopadressen zoals de Primera's in Bergen op Zoom en Halsteren, de VVV en boekhandel Quist. Kaarten zijn eveneens te reserveren via www.cultuur-carrousel.nl en op 29 september natuurlijk bij de entree van alle deelnemende zalen.

Meer berichten