Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Bij de 50-jarige omnisportvereniging Olympus'69 zijn jeugdleden actief bij de afdeling Badminton.
Bij de 50-jarige omnisportvereniging Olympus'69 zijn jeugdleden actief bij de afdeling Badminton.

Jubileum omnivereniging Olympus '69

HALSTEREN - De Halsterse omnisportvereniging Olympus'69 werd een halve eeuw geleden opgericht. Dit 50-jarig bestaan wordt met de leden gevierd in de komende twee weekenden, namelijk op 7 september voor de senioren en op 14 september voor de junioren. Genodigden zijn leden van de afdelingen Badminton, Volleybal en Wandel van Olympus'69. Een enthousiaste feestcommissie heeft een afwisselend programma op poten gezet. 

Voor het programma op zaterdag 7 september worden de volwassen gasten om 14.00 uur verwacht bij Sporthal de Kannebuis alwaar hen in het grand-café een gebakje en koffie wacht. Ook worden de leden ingedeeld voor een wandelpuzzeltocht door Halsteren. Deze tocht is uitgezet door de afdeling Wandel en zal eindigen bij vertrekpunt de Kannebuis. De winnaars van de tocht zullen op een leuke manier in het zonnetje worden gezet waarna het langzaamaan tijd wordt om de inwendige mens te versterken. Dit is georganiseerd door de afdeling Badminton. Blijft alleen de afdeling Volleybal nog over en deze heeft een geweldige Pubquiz in elkaar gezet. De gasten zullen teams moeten samenstellen van vijf à zes personen om te strijden voor de eer maar ook voor de mooie prijzen die te winnen zijn.
Op 14 september gaat de jeugd van Olympus'69 het 50-jarig bestaan vieren. Enkel de afdeling Badminton beschikt nog over een jeugdafdeling. Zij gaan een dagje naar Bobbejaanland in België.
Een van de oudere leden, Willy Slokkers, vertelt over de afdeling Badminton van Olympus '69. "In al de jaren dat de afdeling bestaat staat het samen actief bezig zijn voorop. Binnen de vereniging werd en wordt nog steeds gesteld dat het niet uitmaakt of je beginnend badmintonner bent of dat je al jaren ervaren bent en een bepaald niveau hebt gehaald. In het begin van de jaren 70 tot halverwege de jaren 80 lag het ledenaantal zo rond de 130. In de periode daarna groeide dit aantal gestaag tot circa 210 leden in 1997. Hierna liep het weer terug tot een dieptepunt van 105 leden in 2015. Thans zitten we weer op circa 130 leden. Met name bij de jeugd is er jaarlijks een groot verloop. Opvallend is dat gestopte jeugdleden na enige jaren soms als senior terugkomen."

Competitie
Medio jaren 90 had de afdeling badminton meer dan 100 jeugdleden en was hiermee de grootste badmintongroep in de regio West-Brabant. Willy Slokkers: "Ook al staat de vereniging bekend als recreatieve club toch hadden we in 1995 dertien senioren- en vijf jeugdteams die deelnamen aan de districtscompetitie. In elke klasse van het district Noord-Brabant hadden we tenminste één team actief. Komend seizoen zijn er twee senioren- en drie jeugdteams ingeschreven."

Meer berichten