Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: Orangerie Mattemburgh

Vandaag neem ik mijn vader mee naar Orangerie Mattemburgh, gelegen op één van de bekendste en mooiste plekken in Hoogerheide. Na een kleine wandeling door de tuin, nemen mijn vader en ik plaats in het restaurant. We bestellen iets te drinken en we krijgen de kaart overhandigd. We kunnen kiezen tussen het Moestuinmenu en het Brabantslandschap menu. Omdat ik zelf niet goed ben in kiezen, ga ik uit van het advies van de chef en laat ik me verrassen.

Het voorgerecht belooft al veel goeds. Een gerecht van diverse structuren van wortel met postelein, inktvis en zwarte knoflook. Prachtig opgemaakt en heel erg lekker. Mijn vader, die het 4-gangen Brabantslandschap menu heeft besteld, geniet van een heerlijke carpaccio van ossenhaas.

Ook het tussengerecht, bestaande uit boomspinazie, mais en oesters, is zeer bijzonder en erg smaakvol. Mijn vader krijgt de Moestuin Velouté, bestaande uit verse groenten uit de eetbare tuin. Het hoofdgerecht bestaat uit een heerlijk malse kalfssukade, gepofte paprika, paella en aioli. Erg lekker en de verschillende ingrediënten passen perfect bij elkaar. Op het bord van mijn vader ligt de vangst van de dag, wat vandaag de zalm is.

Op naar de laatste en stiekem altijd de leukste gang! Het nagerecht horende bij het moestuin menu is een heerlijk aardbeiendessert. Het andere nagerechtje is het seizoensdessert met kersen. Allebei erg lekker en de perfecte afsluiting van deze avond.

We hebben erg genoten van onze avond bij Orangerie Mattemburgh. Het bijzondere aan dit restaurant is dat de meeste ingrediënten uit eigen moestuin komen en dus altijd ontzettend vers zijn. Dit proef je echt terug in de gerechten. In combinatie met de vaardigheden van de chef-kok, word je echt verrast door de smaakvolle gerechten. Bedankt voor de fijne avond; wij komen heel graag nog een keertje terug.

Meer berichten