Afbeelding

Recept van de week: Bladerdeegpakketjes met zalm

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Bladerdeegpakketjes met zalm.

Wat heb je nodig?
- 2 kleine zalmfilets
- 16 plakjes bladerdeeg
- 100 gram roomkaas met kruiden
- 2 bosuien
- zout
- peper
- handje geraspte kaas
- scheutje melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bosuien in ringen. Meng in een kom de roomkaas met een scheutje melk, bosui en wat zout en peper. Verdeel over het midden van 8 plakjes bladerdeeg een deel van het roomkaas mengsel. Snijd de zalmfilets in tweeën en breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmfilets op het bladerdeeg. Leg de 8 andere bladerdeegplakjes nu over de zalm en druk de randjes goed dicht. Smeer het bladerdeeg eventueel in met een beetje melk. Verdeel een beetje geraspte kaas over de bovenkant van de bladerdeegpakketjes en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.

Heerlijk met een salade.

Eet smakelijk!
Diana Rens