Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Biljartvereniging Puts Meuleke barst van de ambitie en ervaring.
Biljartvereniging Puts Meuleke barst van de ambitie en ervaring.

Nieuwe biljartvereniging Puts Meuleke zoekt versterking

OSSENDRECHT – Sinds enkele maanden beschikt Eetcafé Puts Meuleke over een biljart. Vanaf nu is Puts Meuleke ook het thuishonk van een nieuwe biljartvereniging, die niet alleen overloopt van ervaring, maar ook van ambitie.

Spannend
Biljartvereniging Puts Meuleke gaat vol zelfvertrouwen zijn eerste seizoen in de KNWB C3-klasse tegemoet. "We moeten normaal gesproken altijd in de top vijf kunnen meedraaien", zegt voorzitter Ad Vroonland, "ik schat onze kansen in als fifty-fifty, dus het wordt een spannend seizoen. We hebben er zin in, want er staat een mooi team."

Ervaring
Dat mooie team bestaat naast voorzitter Vroonland uit secretaris Hans van Daalen, penningmeester Jan van Overveld van het naamgevend eetcafé, Silvaer van Loon, Bart Broeren, Henny Heijboer, Pascal Schellekens, Fred Grolleman en rustend lid Marcel Dirkx. Een schat aan biljartervaring, die blij is elkaar weer gevonden te hebben.

Plannen
In het verleden speelden de leden van biljartvereniging Puts Meuleke namelijk al samen bij het voormalige café De Herberg in Hoogerheide. Daar beleefden ze samen mooie, en succesvolle jaren, waaraan een eind kwam toen het café verdween. "Een aantal van ons kwam daarna terecht bij 't Dobbertje in Bergen op Zoom, waar we bijzonder goed zijn opgevangen", vertelt Hans van Daalen, "maar we spraken elkaar nog regelmatig en maakten al plannen voor als er bij het Puts Meuleke ooit een biljart zou komen." Dat kwam er dit voorjaar. Het duurde niet lang, of de mannen vonden elkaar weer om een nieuwe biljartvereniging te vormen.

Historie
Jan van Overveld, één van de eigenaren van het café waarvan de historie teruggaat tot de achttiende eeuw, kon niet ontbreken in het team. "We hebben hier een schitterend thuishonk", vindt Hans van Daalen, "met niet alleen een mooi biljart, maar ook een prachtig terras waar je heerlijk kunt eten en drinken."

Versterking
Vooralsnog beschikt biljartvereniging Puts Meuleke over één team, maar de bestuursleden hopen dat hun vereniging snel groeit. "We zoeken naar nieuwe leden", zeggen ze, "iedereen is welkom, zolang mensen hun individuele belangen maar opzij kunnen zetten voor het verenigingsbelang, want dat gaat voor alles. We zijn een gezellige groep, dus we zoeken gezellige leden. Op woensdagavond spelen we onze thuiswedstrijden, iedereen is welkom om dan een kijkje te komen nemen."

Meer berichten