Afbeelding

Arjan van der Weegen keert terug als raadslid

Algemeen

HALSTEREN - Oud-wethouder Arjan van der Weegen van GBWP keert in de gemeenteraad van Bergen op Zoom terug als raadslid. Op donderdag 12 september wordt Van der Weegen beëdigd in de raadsvergadering. Hij neemt de raadszetel in van partijgenoot Jan de Krom die onlangs om gezondheidsredenen zijn ontslag indiende.

Arjan van der Weegen zegt ernaar uit te kijken om als raadslid weer aan de slag te gaan. "Ik heb hier goed over nagedacht en vind het belangrijk dat er vanuit GBWP voldoende raadsleden uit Halsteren en Lepelstraat zijn. In 2021 is het 75 jaar geleden dat de voorloper van onze partij werd opgericht: Lijst Martien van Elzakker. Hij was bouwondernemer in Halsteren en richtte in 1946, de periode van de wederopbouw vlak na de Tweede Wereldoorlog, een eigen lokale politieke partij op. Bij veel gemeenten zag je dat in die tijd gebeuren, met de bedoeling bestuurlijk invloed uit te oefenen zodat er snel en veel gebouwd kon worden. Hier liggen de roots, de historie en familietraditie van GBWP, de partij waarbij ik nog heel lang betrokken wil blijven en die ik graag uit wil dragen."

Van der Weegen ziet zijn terugkeer als raadslid als een mooie opstap om weer arbeidsfit te worden, dit na een burn-out van een jaar. Op dit moment zal hij dan ook nog geen andere baan naast het raadslidmaatschap gaan vervullen. Arjan van der Weegen neemt zitting in de commissie Burger en Bestuur. Hij ziet zijn terugkeer in de raad als een geschikte kans om belangen van inwoners goed te behartigen en hen te vertegenwoordigen. "In feite ben ik maar heel kort raadslid geweest. Vanaf 2008 was ik duo-lid en in 2010-2011 heel even raadslid. Partijgenoot Maarten van Eekelen wilde als wethouder het stokje overdragen. Ik vind het vooral leuk om een stuk ombudsfunctie in Halsteren te gaan verrichten. Ook miste ik de betrokkenheid bij vrijwilligerswerk op het dorp. Dat komt nu weer dichterbij", aldus Arjan van der Weegen.