Afbeelding

Vrijwilligers nodig voor Dilemmadoolhof

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De Stichting Bevrijding Brabantse Wal zoekt mensen die op vastgestelde momenten op vrijwillige basis de taak als gastheer/gastvrouw op zich willen nemen bij het Dilemmadoolhof en de geallieerde erevelden aan de Ruytershoveweg in Bergen op Zoom.

Het gaat vooralsnog om de dagen donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur. Mocht interesse gewekt zijn maar niet voor bovengenoemde tijden, dan kunnen belangstellenden zich ook zeker aanmelden.
In juni van dit jaar is het dilemmadoolhof geopend. Een interactief kunstwerk dat door Brabant Remembers geplaatst is en draait om ervaringen die mensenlevens voorgoed hebben veranderd. De verhaallijnen in het doolhof zijn geïnspireerd op verhalen in het kader van de 75e herdenking van de bevrijding van Zuid-Nederland. Bezoekers aan het doolhof worden zich daar bewust van deze vaak levensbepalende keuzes. Het doolhof is overdag door eenieder gratis te bezoeken. Intussen is gebleken dat een behoorlijk aantal bezoekers de weg naar deze plek weet te vinden. Groepen toeristen uit het buitenland die met een tour de bevrijdingsroute vanaf Normandië volgen, dagjesmensen, toevallige passanten, scholen et cetera. Naar verwachting nemen de bezoekersaantallen in september en oktober van dit jaar nog toe. Daarmee is de behoefte ontstaan om mensen daar te woord te staan c.q. als vraagbaak te dienen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via E: m.scheffer@bergenopzoom.nl (graag voor 31 augustus). In de eerste helft van september wordt contact opgenomen voor een kennismakingsgesprek.

Afbeelding