Wie volgen Gijs Verresen en Coen Michielsen op?
Wie volgen Gijs Verresen en Coen Michielsen op?

WVV'67 ontvangt ZWH-toernooi

Algemeen

WOENSDRECHT – Met het traditionele Zuidwesthoektoernooi opent gastheer WVV'67 een markant voetbaljaar. De onderlinge Woensdrechtse twisten vormen sinds enkele jaren de opmaat naar het bekervoetbal en vervolgens de competitieopening. Een voetbaljaargang waarin men, evenals in het seizoen 2017-2018, zich opnieuw aan het optimale derbyvoetbal kan laven.

De promotie van Vivoo betekent een weerzien in de Vierde klasse. Het niveau van waaruit METO, WVV'67 en ODIO de Zeeuwse contreien naar de Brabantse klasse werden overgeheveld en zich bij het ternauwernood geredde Grenswachters voegde. Kortom, de gemeente Woensdrecht maakt zich op voor niet minder dan twintig onvervalste derby's!

De inleidende beschietingen starten met het Zuidwesthoektoernooi op Sportpark De Fortuin te Woensdrecht. Op donderdag 22 augustus staan de volgende wedstrijden op het programma: ODIO-METO (19.00 u), Grenswachters-Vivoo (19.00 u), METO-Grenswachters (20.00 u), WVV'67-ODIO (20.00 u), Vivoo-WVV'67 (21.00 u). Op zaterdag 24 augustus opent men de finaledag met METO-Vivoo (17.00 u) en ODIO-Grenswachters (17.00 u). De wedstrijden Grenswachters-WVV'67 (18.15 u), Vivoo-ODIO (18.15 u) en WVV'67-METO (19.15 u) maken vervolgens uit wie zich op voorhand Woensdrechts beste mag weten! Aansluitend op de uitreiking van de eerste collectieve prijs van het jaar blikt men nog eenmaal terug op het voorbije seizoen. Op grond van hun doeltreffende acties zullen Gijs Verresen (METO, brons), Nicky Verboven (Grenswachters, zilver) en Dimitri Ceuppens (Vivoo, goud) als topscorers worden gehuldigd. Verder antwoord op de vraag wie zich de nieuwe Voetballer van het Jaar en opvolger van Gijs Verresen mag noemen?

Bij de bookmakers doen diverse namen de ronde. Bij Grenswachters sprak men vol lof over de inbreng van routiniers Nicky Verboven, Mark Leenaerts en Jesper van Linden. Bij Vivoo zijn Dimitri Ceuppens en Rick Luijkx gevestigde namen doch mag het spel van verdedigers -duo Jeroen van Gastel/Bouke de Waal niet onvermeld blijven. Bij WVV'67 keepte Brian Verbrugge en speelde Robin Schipperijn zich in de kijker. METO roemt de optredens van haar vleugelverdedigers Martijn de Nijs en Niels Adriaansen, aanvoerder Donovan de Weert en nog steeds van onschatbare waarde; Joey van Hooijdonk. Roy Carpentier en Raf Melsen mogen onder meer namens ODIO op een van hun betere seizoenen terugkijken. Voor wie het goud, zilver en brons? Zaterdag 24 augustus in Woensdrecht: om 21.30 uur weet men voor de 27e maal in successie meer…!