Laura de Waal en Kaan Ercel nodigen alle jongeren van de gemeente Woensdrecht uit voor een chille avond.
Laura de Waal en Kaan Ercel nodigen alle jongeren van de gemeente Woensdrecht uit voor een chille avond.

Chille avond met de jongerenraad

Algemeen

PUTTE - Met een - gratis - drankje in je hand ideeën spuien over hoe de gemeente nog beter kan worden, terwijl je geniet van de muziek van één van de beste DJ's van Putte en naar huis gaat met een massa nieuwe vrienden. Dat is in een notendop het idee van de Jongerenborrel die op 6 september in Putte plaatsvindt. Over een chille avond gesproken.

Het idee voor de jongerenborrel komt van ABZ-raadslid Laura de Waal (22) uit Putte. "Toen ik in de raad kwam was ik vastbesloten iets te betekenen voor jongeren, maar ik kwam er al snel achter dat je jongeren echt moet opzoeken en moet pushen om hun interesse te wekken. Zo kwam ik op het idee om een borrel te organiseren. Een avond vol gezelligheid, waar jongeren hun ideeën kwijt kunnen, waar ze zien dat politiek helemaal niet saai is, en dat je veel kunt bereiken als je het maar wil. Wie niet komt heeft serieus wat gemist."

Laura's idee werd met open armen ontvangen door haar jonge collega-raadsleden Jeroen van der Ha en Robert-Jan Willeboordse. Samen betrokken ze de Jeugdraad bij het plan. Voorzitter Kaan Ercel (23) is al even enthousiast.

Herhaling
Besloten werd dat Snooker Palace in Putte – populair onder jongeren – de ideale locatie was voor de eerste Jongerenborrel. Eerste, want dit plan vraagt nu al om herhaling, liefst in de andere kernen van de gemeente. "Hopelijk wordt de Jongerenraad veel bekender na deze borrel. Wij zijn geen politiek orgaan, maar gewoon een gezellige groep jongeren die de schouders eronder zet. Leden winnen is niet het eerste doel van de Jongerenborrel, we willen gewoon horen wat er leeft onder jongeren en laten zien hoe leuk het is om invloed te hebben zonder dat je meteen in de gemeenteraad zit."

Met Jeugdraadsleden Daniël Zelic, Justin Disco, Reinoud Pijnen en de drie gemeenteraadsleden is Kaan een enorme lobby gestart om zoveel mogelijk publiek naar de borrel te krijgen. "We doen meer dan flyeren en posters ophangen. We zijn zeer actief op social media – want daar zijn de jongeren – maar we gaan ook naar de supermarkt en de voetbalclub om uit te leggen wat we van plan zijn. Hopelijk kunnen we zo ook de jongeren van 15 of 16 bereiken, want die hebben de toekomst", zegt Kaan, "ik ben extreem optimistisch, ik heb zo'n gevoel dat het heel druk wordt."

Gratis
De Jongerenborrel vindt op vrijdagavond 6 september plaats in Snooker Palace in Putte. Iedereen is welkom vanaf 20.30 uur. De Putse DJ Debby van der Kleij verzorgt de muziek op haar onnavolgbare, energieke wijze en het mooiste nieuws is: de gemeente trakteert op de eerste drie consumpties!