Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Inspiratie opdoen bij het Vrijetijdsfestival

Voelt de kunst van het vervelen een beetje onwennig? Doe inspiratie op bij het Vrijetijdsfestival Woensdrecht.

Na je vakantie weer uitgerust en vol energie thuisgekomen? Misschien ben je dan benieuwd naar wat er zoal te doen is binnen de gemeente Woensdrecht rondom hobby's en vrijetijdsbesteding. Bezoek het Vrijetijdsfestival! Op zaterdag 7 september ben je van harte welkom bij De Drieschaar in Ossendrecht. Daar maak je kennis met diverse verenigingen, organisaties en clubs. Er valt veel te beleven en te zien tussen 12.00 en 16.00 uur.

Steunpunt Vrijwilligers

De wereld verandert snel. Door een druk gezinsleven en een veeleisende baan hebben mensen steeds minder tijd voor vrijwilligerswerk. Ook de AOW-leeftijd verandert, waardoor steeds minder senioren in staat zijn om vrijwilligerswerk te doen. Dat is jammer, want vrijwilligers staan aan de basis van veel mooie en leuke dingen. Met vrijwilligers wordt een dorp leefbaarder en socialer. Bedenk maar eens hoe een dorp eruit zou zien zonder EHBO-vereniging of zonder voetbalclub?

Vrijwilligers kunnen signalen doorgeven aan professionals. Bovendien is er nog iets dat vrijwilligerswerk essentieel maakt: het helpt mensen met het opbouwen van een netwerk, zich nuttig voelen en is in vrijwel alle gevallen gewoon prettig. Kortom: Een vrijwilliger kan iets waardevols voor anderen betekenen.

Vrijwilligers zijn niet weg te denken uit onze huidige samenleving. Zo ook in Woensdrecht. Steunpunt Vrijwilligerswerk is een centraal punt binnen onze gemeente. Het is belangrijk om op lokaal niveau vraag en aanbod af te stemmen en bij elkaar te brengen. Een vrijwilligersvacaturebank helpt hierbij.

Zo is het Vrijetijdsfestival een mooie kans voor onze inwoners om te ontdekken dat er naast hobby's en sport, ook vrijwilligerswerk een zinvolle vrijetijdsbesteding kan zijn. Daarom ontmoeten de aanwezige organisaties, verenigingen en clubs u graag.

Op de website van de BWI vindt u meer informatie over het Vrijetijdsfestival. www.bwiwoensdrecht.nl

Meer berichten