Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Monique Groenten & Fruit biedt meer in vers

HALSTEREN - Sinds mei zwaait Monique Mateijsen (46) de scepter in de groenten- en fruitzaak aan de Dorpsstraat, pal tegenover het nieuwe plein aan Vogelenzang in Halsteren.

De winkel die Monique heeft overgenomen van de firma Versijp oogt na een metamorfose licht en ruim. Alle producten liggen keurig uitgestald in overzichtelijke schappen. In het assortiment springen vooral de verse salades en door Monique zelf bereide maaltijdschotels in het oog. Juist op dit gebied wil de enthousiaste onderneemster zich onderscheiden.

Terwijl de koelingen deze zomer topprestaties leveren, kijkt Monique nu al uit naar het winterseizoen. Eigenlijk is ze kok van beroep en beschikt daarnaast over jarenlange ervaring in de groenten- en fruithandel. "Groenten en fruit zijn bij wijze van spreken overal te koop maar juist in het samenstellen van vers bereide maaltijden, soepen, toetjes en saladebowls zie ik een mooie uitdaging. Vooral hierin wil ik me met mijn winkel onderscheiden. Standaard worden er vier verschillende maaltijden per week aangeboden, diverse soepen en drie verschillende saladebowls. Het aanbod in verse rauwkostsalades is eveneens uitgebreid." Uiteraard is Monique Groenten & Fruit hét adres voor fruitschalen, niet alleen bestemd voor zieken maar ook uitstekend om cadeau te geven.
Monique Mateijsen is blij met de kans die ze kreeg om de winkel van Versijp over te nemen en voor zichzelf te beginnen. "Een jaar geleden ben ik bij Cees Bruijs in zijn zaak komen werken. Achttien jaar heb ik bij de Sligro op de groenteafdeling gestaan, nadat mijn vriend en ik vanwege zijn baan in de orthopedische schoentechniek verhuisden naar Bergen op Zoom. Daarvoor heb ik in mij geboorteplaats Waalwijk, na eerst een aantal jaren als kok in de horeca, gewerkt in een groentezaak. Ik ben een nuchter type en toen ik hoorde dat Versijp de zaak wilde overdoen aan een ander heb ik me aangeboden. De uitstekende locatie tussen andere verswinkels en speciaalzaken geven me vertrouwen en mede daarom durfde ik de stap aan."

Natuurlijk kwam er bij het zelfstandig gaan runnen van de winkel wel het een en ander kijken. "Contacten leggen met leveranciers, voornamelijk van streekproducten, het kassasysteem, op orde brengen van de winkel en het kantoortje. Hierbij heb ik veel hulp gehad van familie en vrienden. Het is nog wachten op het nieuwe bord voor buiten maar dat wordt een dezer dagen aan de gevel bevestigd", aldus Monique Mateijsen, die intussen ook lid is geworden van winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren. Goede contacten en klantvriendelijkheid staan bij haar hoog in het vaandel.

Meer berichten