Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Loco-burgemeester Hans de Waal kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren.
Loco-burgemeester Hans de Waal kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren. (Foto: )

"Een kwestie van geven en nemen"

PUTTE - 65 Jaar getrouwd zijn is een hele prestatie, maar volgens Sjef en Virginia Scheffers-Roeken uit Putte valt dat wel mee. "Wij hebben er niet veel voor hoeven doen. Het is gewoon een kwestie van geven en nemen."

Sjef uit Belgisch Putte zag Virginia uit Nederlands Putte op de kermis in Kapellen tijdens een dansavond. Met haar wilde hij wel een dansje maken. Het werd een avond schuifelen en liefde op het eerste gezicht. Twee jaar later, 1 dag nadat Sjef uit dienst kwam, trouwden ze.

Het jonge paar trok in bij de ouders van Virginia, ze hebben nog een poosje in Belgisch Putte gewoond maar zijn weer terug naar Nederland verhuisd. Een jaar later kochten ze hun huis. Ze kregen een druk gezin met twee zonen en een dochter. Virginia hield het huishouden draaiende -volgens haar kinderen is er niemand die zo mooi kan strijken als hun moeder- terwijl Sjef als elektricien werkte. Vakanties daar gaven ze niet om, hoewel ze wel twee keer met de kinderen naar Center Parcs zijn geweest.

Sjef had als hobby zijn duiven en is 30 jaar bij de vrijwillige brandweer actief geweest, zelfs als ondercommandant. Hij heeft geholpen met het oprichten van de jeugdbrandweer in Putte. Als hij voor de brandweer werd opgeroepen hingen zijn kleren altijd 'instapklaar' op de stoel. In die tussentijd had Virginia zijn fiets gepakt en hield zij de deur voor hem open zodat hij zo snel mogelijk weg kon. Sjef vertelt dat hij dit zonder haar nooit allemaal had kunnen doen. Hij is dan ook nog steeds ontzettend blij met Virginia. De duiven en de brandweer zijn verleden tijd, maar fietsen en biljarten doet Sjef nog wel, terwijl Virginia graag naar de creamiddag en de bingo gaat.
Trots zijn Sjef en Virginia dat ze inmiddels vier generaties van alle twee de geslachten hebben. Ze genieten dan ook volop van elkaar, hun kinderen, vijf kleinkinderen en acht achterkleinkinderen die allemaal in de buurt wonen. Er is nog steeds volop liefde in hun gezin. Loco-burgemeester Hans de Waal kwam het briljanten bruidspaar persoonlijk feliciteren.

Meer berichten