Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Proficiat diamanten paar Griep

PUTTE - Loco-burgemeester Hans de Waal was niet de eerste die Jan en Nel Griep-Monster uit Putte met hun 60-jarig huwelijksjubileum 's ochtends kwam feliciteren, hun kleinzoon was de eerste.

Jan 17 jaar en Nel 15 jaar uit Rotterdam kenden elkaar van het schoolplein. Echt dikke verkering kregen ze pas een jaar of 2/3 later. "Dat was in die tijd zo", vertelt Nel, "ze waren best wel streng bij ons thuis, je mocht echt niet zomaar afspraakjes maken." Maar toen Nel 22 jaar was, Jan de H.T.S. had afgerond en in militaire dienst was geweest, was het tijd om te trouwen. Door de woningnood werden ze 'gedwongen' om een woning te kopen, want een één-kamer appartement huren in Rotterdam kostte al gauw 150 gulden. Voor dat geld konden ze in Nieuwerkerk aan den IJssel een huis kopen en dat hebben ze gedaan.

Niet dat ze er lang woonden, want door Jan zijn werk werd er ongeveer elke vijf jaar verhuisd naar een ander land of plaats. Jan had een drukke baan en reisde veel waardoor Nel de motor was die het gezin draaiende hield. Toen ze een nakomertje kregen, hun derde zoon, na twee zonen en een dochter had Nel genoeg van het alsmaar verhuizen. Of het zo moest zijn, want in een piepkleine advertentie werd haar droomhuis op haar droomplek in Putte te koop aangeboden. Mooi centraal ten opzichte van Jan zijn werk.

Nooit heeft Jan tijd gehad voor hobby's, maar zodra hij gepensioneerd was heeft hij zich in twee dingen verdiept. De Tweede Wereldoorlog waar hij inmiddels al 1600(!) boeken over heeft en genealogie. Nel heeft altijd gehandwerkt. Samen hebben ze grote reizen gemaakt over de hele wereld en nog steeds gaan ze met de caravan op pad. Finland is hun favoriete land vanwege de natuur en de rust.
Om hun trouwdag te vieren, maken ze samen met de kinderen, 11 kleinkinderen, familie en vrienden een boottocht over de Biesbosch met alles erop en eraan.

Meer berichten