Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Max van Elzakker en Rowena van de Klundert happy in de USA.
Max van Elzakker en Rowena van de Klundert happy in de USA.

Unieke amoureuze dubbelslag aan de meet

HOOGERHEIDE – Egan Bernal wint de 106e editie van de Tour de France. Als eerste Colombiaan mocht hij, geflankeerd door teamgenoot Geraint Thomas en Steven Kruijswijk, op de Champs-d'Élysées de laatste gele trui aan trekken. Voor de insiders een niet al te grote verrassing. De manier waarop wel. Trouwe Tour-volgers reppen over de mooiste sinds jaren. Nederlandse successen, beloonde aanvallen, onvermijdelijke weersinvloeden, heroïsche man-tegen-man gevechten. Ingrediënten voor een boeiend verloop van het Primera Tourspel. Met een opvallende naam aan primus interpares….Max van Elzakker!

Als zoon van de Tourspel-naamgever is Max 'CR7' van Elzakker (22) met het wielerspel opgegroeid. Naast de nodige hand-en-spandiensten beproefde hij ook als deelnemer vanzelfsprekend, zonder noemenswaardige resultaten, zijn geluk. De Tour van 2019 brengt hier voor altijd verandering in! De verdediger van WVV'67 mag binnenkort de hoofdprijs, een mountainbike namens Sirocco Personal Bikes uit Woensdrecht, tegemoet zien.

Analen
De derde Tourweek opende op dinsdag 23 juli met een tweede sprintzege voor Caleb Ewan. Het betekende eveneens voor de tweede maal kassa voor René Schot en Jules Theuns. De dag erop waren het Kevin Verboven en opnieuw Youri van der Meulen die mede door de solo van Matteo Trentin zegevierden. Op donderdag bekroonde Petra Clarijs, in de schaduw van Nairo Quintana, een toch al geslaagd Tourspel met een dagzege. Op vrijdag 26 juli werd de etappe geneutraliseerd en kraaide Helene de Vries opnieuw solo victorie. Ook Martin Klaassen viel zegevierend door winst van Vincenzo Nibali in herhaling. Het slotakkoord in Parijs betekende eer en glorie voor Caleb Ewan en…dag-winnaar Jac Schoone!

In het gele trui-klassement won Levi van der Schot de eerste prijs, groen ging naar Jacco Schoone terwijl Arthur van de Goor de beste in de bergen was!

Tourspelwinnaar Max van Elzakker boekte de eindwinst door selectie van Sagan, Bardet, Ewan, Groenewegen, Viviani, Bernal, Kruijswijk, Landa, Thomas en Alaphilippe. Toevallig of niet maar hij bleef hiermee zijn partner Rowena van de Klundert voor. De kleindochter van oud-tourrenner Jacques van de Klundert vulde zelf haar bijna winnende prognose in en legt hiermee beslag op een forse Primera tegoedbon! Het paar geniet momenteel van een welverdiende vakantie in de USA en zegt aangenaam verrast te zijn met de unieke dubbelslag. Het podium werd, na een sterk eindschot, gecompleteerd door Henny van der Lee uit Ossendrecht. Verder opvallend de top10- noteringen van Stijn en Sylvie Dingemans met pa als diens vaste souffleur. Chapeau en veel sterkte Frank!

Top 10: 1. Max van Elzakker (1906), 2. Rowena van de Klundert (1843), 3. Henny van der Lee (1835), 4. Maria Clarijs (1834), 5. Esther Baerents (1825), 6. Stijn Dingemans (1813), 7. René Schot/JulesTheuns (1811), 8. Sylvie Dingemans (1806), 9. Rien Matthijssen (1805). 10. Louis Minnebach (1805).

Meer berichten