Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het carillon boven in de Sint Martinuskerk is nu nog moeilijk bereikbaar.
Het carillon boven in de Sint Martinuskerk is nu nog moeilijk bereikbaar.

Carillon Martinuskerk centraal

HALSTEREN - Voor de Brabantse Erfgoedprijs 2019 zijn totaal 56 projecten uit de provincie voorgedragen, waarvan het carillon van de Martinuskerk in Halsteren (foto onder) er één van is.

Dit carillon en het bijbehorende klavier is nauwelijks bereikbaar voor leden van de kerk, laat staan voor het publiek. Het bereikbaar maken van het carillon kan het publiek toegang geven en maakt het ook mogelijk dat de beiaardier het klavier gemakkelijk kan bereiken en kan bespelen. Als het carillon bespeeld kan worden en de beiaardier is daarbij zichtbaar, kunnen de Heemkundekring en de Kerkgemeenschap culturele activiteiten ontplooien, waarbij het carillon centraal staat.
Resultaat zal zijn dat meer belangstellenden de kerk en het historische dorpscentrum bezoeken.

Open Kerk-zaterdag
Overigens is het op 3 augustus aanstaande weer Open Kerk-zaterdag in de Sint Martinuskerk. Deze zomer zijn er kleurrijke tentoonstellingen van Halsterse kunstenaars te bezichtigen, aanstaande zaterdag met diverse creaties van Nelly Pommée. De kerk is open van 11.00 tot 14.00 uur.

Enkele andere voor de Brabantse Erfgoedprijs ingediende projecten uit de omgeving zijn Museum Wings over Woensdrecht in Ossendrecht en de tentoonstelling in Bergen op Zoom over de Sint Catharinakapel en de zusters Franciscanessen. Ook het project Zandpaden van de Brabantse Hoeders is kandidaat.

Meer berichten