Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: De Wallevis

Om een leuke samenwerking af te sluiten, heb ik mijn oud-collega Manon meegenomen naar De Wallevis in Steenbergen om een hapje te gaan eten.

Het is woensdagavond en in het restaurant is het gezellig druk, wat natuurlijk een heel erg goed teken is. Ik bekijk de kaart en mijn oog valt op de lijst met cocktails. De cocktails schijnen hier héél goed te zijn, dus Manon en ik besluiten er allebei eentje te nemen. Manon gaat voor de heerlijke alcoholvrije Forest Fruit Mojito en ik ga voor de Pink Lemonade. De cocktails zien er prachtig uit en zijn heerlijk zoet. Een lekkere start van een gezellige avond.

Voorgerecht
Voor de verandering neem ik weer eens mijn all-time-favourite als voorgerecht: de carpaccio. Van een goede carpaccio als deze kan ik echt heel erg genieten. Het is een licht voorgerecht, maar wel een met heel veel smaak. De zongedroogde tomaatjes zijn een leuke, lekkere toevoeging.

Hoofdgerecht
Als je je spareribs "The best Spare Ribs in town" noemt, dan zijn de verwachtingen vanzelfsprekend erg hoog. Het gerecht wordt op een plank geserveerd met sausjes, salade en een citroendoekje om straks mijn handen mee schoon te maken. Maar wanneer ik mijn mes in de spareribs zet, concludeer ik dat ik het doekje niet nodig ga hebben: het vlees is zo mals dat het zo van het bot af glijdt. Perfect!

Nagerecht
Niet alleen het voor- en hoofdgerecht, maar ook het nagerecht verrast mij positief. De tiramisu met onder andere Bailey's en oreokoekjes is verrukkelijk en gaat op mijn lijstje met persoonlijke favorieten.

We hebben genoten van het lekkere eten en de gezelligheid bij De Wallevis. Het blijkt elke vrijdagavond cocktailavond te zijn, dus dat is een hele goede extra reden om nog een keertje terug te komen!

Meer berichten