Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Kinderen schminken was een van de activiteiten tijdens de open dag bij Paasheuvelgroep in Calfven.
Kinderen schminken was een van de activiteiten tijdens de open dag bij Paasheuvelgroep in Calfven.

Open dag bij Paasheuvelgroep Calfven

CALFVEN/OSSENDRECHT - Een heerlijk groene locatie vol faciliteiten waar je kan genieten. Dat is Paasheuvelgroep Ossendrecht. De afgelopen maanden zijn cliënten van stichting Sjaloom Zorg en medewerkers van Paasheuvelgroep druk bezig geweest om de locatie aan de Trambaan in Calfven zomerklaar te maken.

Het resultaat is een mooi park dat gezien mag worden. Daarom organiseerden zij afgelopen woensdag voor omwonenden en andere geïnteresseerden een open dag. Verdeeld over locaties op het terrein vonden uiteenlopende activiteiten plaats, zoals doorlopend schminken, een jeugdtheater, een voetbalclinic, lachspiegels, een klimtoren, informatiestands over het dagbestedingsproject De Luchtballon en uiteraard het speelbos met heel veel speeltoestellen.

Dimitri Schenk, marketing manager Paasheuvelgroep, licht toe: "Paasheuvelgroep beschikt over 49 groepsaccommodaties door heel Nederland. Nadat stichting de Luchtballon failliet was gegaan zijn wij hier in 2016 in principe op dezelfde voet verder gegaan. Echter in tegenstelling tot enkel kinderen met therapeutische klachten zijn nu alle groepen welkom op onze kampen. Drie jaar geleden zijn we in contact gekomen met Sjaloom Zorg. Er was hier heel veel achterstallig onderhoud en bij Perk en Bos, de afdeling die onder Sjaloom Zorg actief is vanuit standplaats Poortvliet, is het onderhoud in prima handen."

Schenk legt uit dat Corina Kools met haar team de dagelijkse leiding bij Paasheuvelgroep in Calfven op zich neemt, in samenwerking met Sjaloom Zorg. Regiomanager Arianne Ligtendag vult aan: "Het leuke aan onze samenwerking is dat er contacten gelegd worden tussen groepen mensen en de medewerkers van Sjaloom Zorg die hier actief zijn. Dat is een toegevoegde waarde. Het hele jaar door is hier leven in de brouwerij." Mei, juni en juli is het hoogseizoen voor jeugd van basisscholen, in september en oktober zijn er vooral middelbare scholieren te gast. Verenigingen en andere organisaties zijn het gehele jaar door welkom.

Op het terrein is heel veel grondig opgeknapt en vernieuwd. Het bos is toegankelijk gemaakt, het sanitairgebouw is vernieuwd, sportvoorzieningen zijn weer intact. Voor het voormalige zwembad wordt een andere invulling gezocht; de tipi-kampen worden nog beoordeeld voor behoud of vervanging.

Meer berichten