Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Groep 5B heeft - net als alle andere klassen - de vakantie dik verdiend.
Groep 5B heeft - net als alle andere klassen - de vakantie dik verdiend.

Dikverdiende vakantie!

HOOGERHEIDE – Het is vakantie! Daarmee zijn met afstand de leukste zes weken van het jaar aangebroken. Die indruk krijg je in elk geval bij Groep 5B van basisschool Klim-Op. Na een jaar van hard werken, veel leren en mooie ontwikkelingen kunnen zij zich zes weken ontspannen. Maar al snel blijkt dat ze school stiekem toch een beetje zullen missen. Niet teveel, een beetje maar.

Op de laatste ochtend voor de vakantie begint is de stemming in het klaslokaal van meester Niek Bruijns uitgelaten. Alle 26 leerlingen zijn over, en ze voelen allemaal dat de teugels gevierd zijn en dat de vakantie eraan komt. Verhalen over die aanstaande vakantie vliegen door de klas: naar Friesland, naar Frankrijk, naar Duitsland, naar Italië, naar Polen en zelfs naar Amerika, iedereen gaat een mooie zomer tegemoet.

"Die vakantie hebben ze dik verdiend", zegt meester Niek, "iedereen is dit jaar flink gegroeid, en niet alleen in de lengte. Ze hebben allemaal prachtige rapporten, ik ben trots op ze." Getuige alle kaartjes die de leerlingen hem op de laatste schooldag gaven is die trots wederzijds. "Meester Niek is de enige meester op school. Daarom raak je aan hem gehecht. We hopen dat hij volgend jaar bij ons blijft, ook al weten we dat dat niet gebeurt", zegt Zinzi, "maar hij maakt veel grapjes, dus het was een heel leuk jaar."

Of nou rekenen, spelling of Da Vinci het leukste vak was, daarover raakt de klas het niet eens, maar in wat Femke zegt kan iedereen zich wél vinden: "De band in onze klas is dit jaar ook heel erg gegroeid. We hebben geleerd om samen dingen te doen en maken daardoor nog makkelijker vrienden." Dat helpt wanneer Groep 5B volgend jaar Groep 6 is en wordt opgesplitst. Gelukkig duurt het nog zes lange weken voor het zover is. Wat Zinzi betreft zouden dat ook 20 weken mogen zijn, maar daarmee is Thalytsia het dan weer totaal oneens: "Ik vind zes weken eigenlijk te lang. Dan vergeet ik alles weer en ik wil het juist onthouden. Daarom wil ik gewoon naar school, daar is het zo gezellig!"

Meer berichten