Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: De Teerkamer

Vandaag ga ik met een goede vriendin eten op een locatie waar mijn vrienden en ik graag komen om 's avonds een drankje te doen. Met een toplocatie gelegen aan de Grote Markt in Bergen op Zoom is De Teerkamer voor velen niet meer weg te denken uit de binnenstad.

Het is lekker warm buiten, dus we zoeken een plekje uit op het grote en gezellige terras. We bestellen wat te drinken en kletsen wat bij terwijl we wachten tot het eten geserveerd wordt. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten, want al snel komt het eten onze kant op. We genieten vanavond van 'Shared Dining' waarbij we verschillende gerechtjes geserveerd krijgen om te delen. Een soort van wandeling door de menukaart! Het voorgerecht bestaat onder andere uit carpaccio, ham en meloen met aardbeienpepersaus, garnalen en verschillende soorten vis. Van alle soorten vlees en vis is er genoeg om lekker te kunnen delen.

Het hoofdgerecht is de hemel voor elke vlees- en visliefhebber; een groot plateau met verschillende vlees- en vissoorten wordt op het midden van de tafel gezet. De mix van vlees en vis bestaat onder andere uit bavette, kogelbiefstuk, papegaaivis, kabeljauw en scampi's. Het geheel wordt aangevuld met heerlijke warme groenten en krieltjes. Ik vind samen delen een ontzettend leuke en gezellige manier van dineren. Ook het feit dat je op deze manier veel gerechtjes van de kaart kunt proeven, is natuurlijk een groot pluspunt. Het is in ieder geval een leuke en lekkere manier om kennis te maken met de kaart van De Teerkamer!

Op naar het dessert! Ik laat de bediening voor mij kiezen, zodat het nagerecht nog eventjes een verrassing voor me blijft. Niet veel later wordt er een prachtig nagerecht op tafel gezet: de Banana Royale. Een gekaramelliseerde banaan, geserveerd met ijs en chocoladesaus. Super lekker en het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit.

Mijn gezelschap en ik hebben onwijs genoten van ons bezoek aan De Teerkamer en we hebben heerlijk gegeten. Dank jullie wel!

Meer berichten