Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Samenlevings-dag gezellig gevierd

OSSENDRECHT - Ruim 100 vrijwilligers hebben afgelopen vrijdag de uitnodiging van de gemeente Woensdrecht aangenomen en kwamen naar de door de BWI perfect georganiseerde Samenlevings-dag in de Drieschaar te Ossendrecht.

Omdat vorig jaar de andere gekozen opzet van de Samenlevings-dag goed beviel door de dag op verschillende dagen te organiseren, koos men hier dit jaar opnieuw voor. Het is veiliger gezien het aantal mensen en kleinschaliger zodat iedereen goed kan zitten. Alle genodigden werden verwelkomd met een drankje waarna burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Lars van der Beek om de beurt, als duo hun grote waardering uitspraken voor de enorme inzet van alle vrijwilligers bij het versterken van onze samenleving en hechten grote waarde aan wat zij allemaal voor de gemeenschap doen.

De avond werd vervolgd met een barbecue. Op het menu stond een koud buffet en op de barbecue werd voor iedereen een speklapje, hamburger, bbq-worst, kip- of varkenssaté en een procureurlapje gegrild. Na de maaltijd zorgden ton-praters voor een ontspannen sfeer, waarna er volop gelegenheid was om nog wat te drinken en met elkaar te kletsen.

Adrie van Gaal komt al voor de vierde keer. Hij maakt deel uit van het Dorpsplatform Putte en vindt deze uitnodiging een mooie waardering voor zijn vrijwilligerswerk. Hij komt deels voor de gezelligheid, maar ook om zijn gezicht te laten zien. Hij vindt het belangrijk om op zo'n avond als deze contacten te leggen. "Je praat gemakkelijker over verschillende zaken en je hoort ook hoe anderen tegen dingen aankijken. Zo leer je weer van elkaar." Daar zijn Richard Hopmans en Frank Roeken, die beiden ook lid zijn van het Dorpsplatform Putte en voor de derde keer komen het helemaal mee eens. Sabina Hopmans is voor de tweede keer aanwezig en Gohanitha van Linden kwam nog vaker. Beiden komen eveneens uit Putte en zij maken deel uit van de Stichting Carnaval "de Grensneus". Zij vinden het een leuke manier van bedanken en zijn hier deze avond louter voor de gezelligheid.

Meer berichten