Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Vies worden mag op ModderDag

ZUIDWESTHOEK - Jongleren Woensdrecht deed mee met de Nationale ModderDag, een initiatief van IVN natuureducatie om het belang van buiten spelen en vies mogen worden onder de aandacht te brengen.

Spelen in de modder is niet alleen super leuk, uit onderzoeken blijkt dat het ook heel gezond is. Het draagt bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand. Ook verkleint buiten spelen de kans op overgewicht, depressiviteit en angststoornissen. Daarnaast ontwikkelen kinderen zo hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen. 53% van de kinderen in Nederland speelt vaker binnen dan buiten en 3 op de 10 kinderen speelt nooit of slechts één keer per week buiten.

Op 28 juni ModderDag! mochten tienduizenden kinderen in heel Nederland waaronder kinderen op verschillende opvanglocaties bij Jongleren Woensdrecht, spelen met zand en water. Tijdens ModderDag ontdekten kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Bij een heleboel kinderdagverblijven, bso's, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra kon je moddermonsters maken, moddertaartjes bakken en lekker vies worden.

Bij kinderdagverblijf Polleke (Hoogerheide), kinderdagverblijf de Bengels (Ossendrecht), peuteropvang Duimelotje en BSO Ratjetoe (Putte), BSO Spetter (Hoogerheide) deden de kinderen mee met de Nationale Modderdag. Zo was er een modderkeuken, modderfondue en maakten kinderen moddermaskers of modderschilderijen. Super leuk en lekker vies!

Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland speelden honderdduizenden kinderen in de modder op International Mud Day. In dertien landen deden kinderen mee.

Meer berichten