Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: 't Wagenhuis

Vandaag ga ik met een goede vriend eten bij 't Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Dit dorp in de gemeente Steenbergen is een plek waar ik eigenlijk niet zo vaak kom. Best jammer, want het ziet er hier heel mooi, rustig en groen uit.

Eenmaal aangekomen bij het restaurant mogen we een plekje uitzoeken om te gaan zitten. We zien een super gezellig hoekje linksachter in het restaurant en besluiten daar plaats te nemen. Er wordt wat fris voor ons ingeschonken en het concept van deze avond wordt uitgelegd.

Het is vanavond namelijk geen normale avond bij 't Wagenhuis! Vanavond eten we "Wat de pot schaft", een concept verzonnen door Marieke, de dochter van de eigenaren. Marieke is van oorsprong grafisch vormgever, dus heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om onwijs leuke placemats te ontwerpen en op iedere tafel neer te leggen. Ook niet onbelangrijk: Marieke is vegetariër, dus we eten geen vlees vanavond.

Het voorgerecht wordt opgediend op een schattig plankje en bestaat uit verschillende dingen die we kunnen delen: brie, falafel, champignons, broodjes, tapenade, olijven en een lekker frisse dip. De presentatie is super leuk, het smaakt erg goed en het is natuurlijk altijd leuk om samen met iemand te delen.

Het hoofdgerecht bestaat uit een geitenkaasburger en frietjes van zoete aardappel. Nu ben ik zelf niet de grootste fan van geitenkaas, maar voor de liefhebbers is dit natuurlijk de hemel. Waar ik dan wél weer dol op ben is zoete aardappel en ik vind de frietjes daarom ook verrukkelijk. Weer eens wat anders dan de standaard frietjes; wat mij betreft mag ieder restaurant dit wel aanbieden!

Als afsluiter krijgen we een heerlijk dessert voorgeschoteld, bestaande uit kokosijs, mango-ijs en stukjes mango. Een overheerlijke combinatie en een perfecte afsluiter van deze vegetarische avond.

Ik was bang dat ik deze avond m'n stukje vlees zou missen, maar dat was echt niet het geval. Wellicht dat ik vanaf nu vaker een vegetarische dag ga inlassen, want het is én lekker én natuurlijk goed voor het milieu.

Meer berichten