Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Tweedaagse in plaats van driedaagse

WOENSDRECHT - Voor de derde keer in de historie werd het voor Woensdrecht een avondtweedaagse in plaats van een -driedaagse. Werd vorig jaar vanwege het slechte weer de eerste avond geschrapt, dit jaar ging de tweede wandelavond niet door.

Dit na overleg met de meteorologische dienst van de Luchtmacht. Zij konden onweersbuien niet uitsluiten. Gezien het afschuwelijke ongeluk in Ossendrecht wilde niemand meer enig risico lopen. Veiligheid boven alles en daarom werd de tocht afgeblazen. Een aantal jaren geleden werd de laatste avond geschrapt.

Een van de organisatoren, Louis Minnebach, hoopt dat de avondwandeldriedaagse volgend jaar weer helemaal kan worden uitgelopen, zeker ook omdat het volgend jaar de 45ste keer is dat het evenement wordt gelopen.

Ondanks dat het maar twee wandeldagen waren hebben de 626 wandelaars toch weer kunnen genieten van mooie tochten door de natuur. Als bijzonder werd door de ruim 120 wandelaars de 10 kilometertocht over 'Zeebad de Duintjes' ervaren. Voor heel veel deelnemers was dit een onbekend gebied. De afgelaste tocht van de tweede wandeldag wordt voor het volgend jaar bewaard.

Meer berichten