Afbeelding

Recept van de week: Lasagne uit de pan

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Lasagne uit de pan

Wat heb je nodig?
400 gram rundgehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 10 verse lasagnebladen
 - 600 gram tomatenblokjes
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- olijfolie
- 1 bol mozzarella
- 5 tot 8 cherrytomaten
- verse basilicum

Bereiding
Snijd de ui, paprika, knoflook, cherrytomaten en mozzarella in stukjes. Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met een snufje zout en peper rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Voeg daarna de paprika toe bak deze 4 minuten mee en voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes mee koken. Ondertussen snijd je de lasagnebladen in stukjes. Als de saus warm is voeg je de stukjes lasagnebladen toe. Meng alles goed door elkaar en laat het koken totdat de lasagnebladen zacht zijn. Serveer het geheel met de cherrytomaten, mozzarella en verse basilicum.

Eet smakelijk!
Diana Rens