Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Officieel moment bij de Beatrixboom in Lepelstraat waar bewoners zelf het plantsoen hebben opgeknapt.
Officieel moment bij de Beatrixboom in Lepelstraat waar bewoners zelf het plantsoen hebben opgeknapt.

Ontmoetingsplek bij Beatrixboom

LEPELSTRAAT – Een wens van de bewoners aan het Schoutenpad in Lepelstraat is uitgekomen. Zij wilden de Beatrixboom, die in 1988 feestelijk door de gemeente en de school werd geplant voor Koningin Beatrix die toen vijftig jaar werd, weer terug in beeld brengen. De Beatrixboom is een stukje Lepelstraats cultuurerfgoed, waarvan de locatie bij velen niet eens bekend was.

Het indertijd geplaatste bordje was verdwenen en het nieuwe bordje compleet overwoekerd. Ook vonden de bewoners dat het plantsoen waarin de boom stond wel beter onderhouden mocht worden en besloten dat zelf te gaan doen. Een derde wens was dat het een ontmoetingsplek zou worden met twee mooie banken erin, zodat buurtbewoners elkaar daar kunnen treffen.

Dat alles is gebeurd en de officiële ingebruikname vond plaats op zondagmiddag. Wethouder Patrick van der Velden verrichtte de opening, aangezien hij nauw betrokken was bij de realisatie van dit stukje burgerparticipatie. "Dit is een prachtig voorbeeld van wat je als buurt voor je eigen woonomgeving kunt doen. Je maakt het er samen een stuk mooier op en door er samen zorg voor te dragen verhoog je de kwaliteit van het onderhoud. De gemeente Bergen op Zoom juicht dergelijke initiatieven toe", verklaarde de wethouder. GBWP heeft aan de wens van de bewoners een impuls gegeven door het project te begeleiden en tot uitvoering te brengen. De gemeente Bergen op Zoom heeft de oude beplanting verwijderd, voor nieuwe aanplant gezorgd, twee banken geplaatst en de leefruimte voorzien van een verharde ondergrond. Deze plek is een ontmoetingsplek voor iedereen, voor jong en oud. Er wordt toegezien op onderhoud en behoud. 'Laat geen afval achter, beklad de banken niet, laat geen hond uit in het plantsoen en geniet vooral van de ontmoeting met buren en plaatsgenoten.'

Meer berichten