Silvy ging eten bij: Marco's Intermezzo | halsterse-zuidwestkrant – Het nieuws uit Halsteren en de Zuidwesthoek
Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Silvy ging eten bij: Marco's Intermezzo

Je kent ze wel: van die gezellig uitziende plekjes waar je vaak genoeg langs loopt of rijdt, maar waar je zelf nog nooit binnen bent geweest. En als je hier dan eindelijk eens binnenstapt, dat het je positief verrast. Één van die plekjes zit aan de rand van de historische binnenstad van Bergen op Zoom, recht tegenover het treinstation. Ik heb het over Marco's Intermezzo.


Samen met mijn vriend zit ik aan een tafeltje bij het raam met uitzicht over het NS-station van Bergen op Zoom. Wat mij opvalt is de huiselijke sfeer die hier hangt en hoeveel aandacht er aan het interieur van dit gezellige eetcafé is besteed. Eigenaar Marco vertelt mij dat het doel is dat de gast zich hier thuis voelt en ik kan zonder twijfel zeggen dat dit doel is bereikt.

Deze avond laat ik mij verrassen, ik laat de kok namelijk kiezen wat ik ga eten. Op tafel worden verschillende dingen neergezet: heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus, scampi uit de oven met knoflook, Calamares a la Romana (inktvisringen) en stokbrood met kruidenboter en aioli. De gerechtjes zijn bedoeld om samen te delen. Een onwijs leuke én lekkere manier om verschillende gerechten te proberen. Pluspunten!

Er worden twee verschillende hoofdgerechten geserveerd: ik krijg de tournedos met stroganoffsaus en mijn vriend een boerderij kippetje. De tournedos is lekker en de saus past er perfect bij. Het schaaltje met bietjes is een erg lekkere toevoeging. Natuurlijk delen mijn vriend en ik met elkaar en heb ik ook een stukje van zijn hoofdgerecht kunnen proeven. Het kippetje is heerlijk gekruid en precies goed gegaard. Het velletje is lekker krokant, precies zoals ik hem het liefste heb. Bij het kippetje zit ook een bakje met appelmoes en het kind in mij kon het natuurlijk niet laten om ook wat frietjes met appelmoes te eten.

Op naar het dessert! Mijn vriend krijgt een lekkere crème brûlée met een bolletje ijs en ik krijg een aardbeien Romanoff opgediend in een super schattig potje. Wat mij betreft is dit dessert de perfecte afsluiting van een avond vol lekker eten. Ik ben blij dat ik hier eindelijk eens binnen ben gestapt en ik snap heel erg goed waarom er een hoop gasten hier blijven terugkomen. Bedankt, Marco's!

Meer berichten