RKSV Halsteren Weeknieuws - Week 23

Algemeen

Het weeknieuws van RKSV Halsteren.

Operatie Derde Divisie klaar, missie mislukt
In een zinderend spektakel heeft Halsteren het onderspit moeten delven tegen Hoogland. Ook in het tweede duel, nu op het eigen sportpark, leek het aanvankelijk de goede kant op te gaan. Halsteren moest met twee doelpunten verschil winnen om de volgende ronde te behalen en na een half uur spelen stond er een 2-0 voorsprong op het bord.

Maar nog voor rust toonde Hoogland aan over veerkracht te beschikken en scoorde de aansluitingstreffer. Het betekende uiteindelijk dat Halsteren ook na rust moest blijven scoren om in de race te blijven.

Vlak na rust leek het doek definitief te vallen toen Hoogland de gelijkmaker binnen tikte. Twintig minuten voor tijd gaf Perry Bierkens het geel-zwarte legioen weer hoop door de 3-2 binnen te koppen. Die hoop mondde inderdaad uit in een verlenging. Maar ook in die verlenging moest Halsteren zich weer op zien te laden, nadat in de slotminuut van de eerste verlenging een benutte penalty Hoogland op 3-3 zette.

Eén doelpunt in de tweede verlenging zou voldoende zijn voor de beslissende penalty's. Dat doelpunt kwam er, maar het was helaas niet het enige doelpunt dat viel. Ook Hoogland wist nog te scoren. Weer was een kopbal de boosdoener, de derde... Deze slag kwam Halsteren niet meer te boven. In een verzengende hitte, maar met veel publiek langs de lijn en op de tribune, verliet Halsteren met opgeheven hoofd het veld. Een ware veldslag werd niet gewonnen.

De Operatie Derde Divisie was afgerond, de missie was mislukt. Op naar volgend seizoen!

JO17-1 naar volgende ronde van de nacompetitie!
Tot twee maal toe kwam JO17-1 op een achterstand van twee doelpunten. En twee keer kon de ploeg de veerkracht opbrengen om op gelijke hoogte te komen. Voor wie dacht dat de wedstrijd tegen ASWH op een verlenging zou uitdraaien, kwam bedrogen uit. Ver in blessuretijd trok Halsteren de winst naar zich toe. Met een 4-5 overwinning plaatst de JO17-1 zich voor de halve finale van nacompetitie. Komende zaterdag speelt het team thuis tegen Capelle en bij winst een week later de finale. De winnaar van de nacompetitie promoveert (of blijft) in de landelijke vierde divisie C. Het exacte tijdstip van de wedstrijd staat op de website van RKSV Halsteren.

Vitesse JO10-1 wint Toernooi
Na twee dagen volop voetbal op sportpark De Beek konden vrijdagmiddag de prijzen worden uitgereikt aan het beste JO10-team dat deelnam aan het Internationale O10 Toernooi. Deze editie bleef de beker in Nederland. De talenten van Vitesse uit Arnhem gingen met de hoogste eer aan de haal. Vitesse ontdeed zich in de spannende finale met 2-3 van Sint-Truidense VV. Beide ploegen waren in de tweede poulefase als eerste geëindigd en daarmee geplaatst voor de finale. De troostfinale was een Hollands onderonsje: SC Feyenoord verloor met 0-5 van RKAV Volendam. Hiermee legde Volendam beslag op de bronzen plek. Hou de website van RKSV Halsteren in de gaten, want binnenkort komt er een uitgebreid fotoverslag van het toernooi!

Regio Voetbaldagen voor meiden op sportpark De Beek
Dit jaar worden er voor de eerste keer speciale Regio Voetbaldagen voor meiden georganiseerd. Deze vinden plaats op sportpark De Beek in Halsteren en wel op 12 en 13 augustus van 9.00 tot 16.00 uur. De opzet is gelijk aan de KNVB-voetbaldagen en het voetbalkamp is bedoeld voor voetballers en keepers die geboren zijn tussen 14 augustus 2003 en 13 augustus 2013. Het doel van de Regio Voetbaldagen is om gedurende twee dagen met veel plezier met andere voetballers en keepers getraind te worden door toptrainers, waarbij je verschillende vaardigheden traint, er wedstrijden worden gespeeld en waarbij er voor de besten ook prijzen te verdelen zijn. Je hoeft geen lid te zijn van een voetbalvereniging om hieraan te mogen deelnemen. Aanmelden kan vanaf nu tot 16 juli en de kosten bedragen €87,50 per deelnemer. Dit is inclusief de kosten van een compleet Errea-damesvoetbaltenue en de kosten voor eten en drinken. Aanmeldformulier op www.regiovoetbaldagen.nl.