Afbeelding

Recept van de week: Pasta ovenschotel met doperwten

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Pasta ovenschotel met doperwten.

Wat heb je nodig?
- 300 gram pasta
- 200 gram spekreepjes
- 1 ui
- 2 bollen mozzarella
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram doperwten
- geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
- 6 eetlepels roomkaas met kruiden.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder olie. Voeg vervolgens de gesnipperd uitje en de doperwten toe. Bak dit een paar minuten mee en voeg dan de roomkaas met kruiden toe en een snufje zout en peper. Meng alles goed door elkaar en laat de roomkaas smelten. Meng de pasta met de romige saus en voeg er ook wat gehalveerde cherrytomaatjes aan toe. Afmaken met een beetje Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!
Diana Rens