Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Eten bij: Restaurant Fleurian

Samen met mijn collega Carmen zit ik aan een tafeltje in de zon, lekker uit de wind. Als ik om mij heen kijk zie ik overal fleurige bloemen die het terras opvrolijken. We proosten op een gezellige avond en nemen daarna een slok van ons alcoholvrij aperitiefje met roze pomelo. Restaurant Fleurian in Huijbergen is wat ons betreft nu al de perfecte plek om een lange maar productieve werkdag af te sluiten.

Vanavond is onze avond geheel in handen van Lian, een schat van een gastvrouw. Lian zorgt ervoor dat we geen lastige keuzes hoeven te maken; wat we vanavond opgediend krijgen is een verrassing. Daarnaast zorgt Lian ervoor dat onze wensen vervuld worden en laat ze ons op ons gemak voelen. Dat ze vol plezier en passie samen met haar man dit mooie restaurant runt, merk je aan alles.

Ons diner wordt afgetrapt met twee verschillende salades als voorgerecht. Een frisse salade en een ietwat hartige salade. De frisse salade bevat asperges, brie en frambozendressing en de hartige salade, Salade Fleurian, bestaat uit lauwwarme kip, appel, rozijn, kerriedressing en natuurlijk sla. De smaken van beide salades lopen uiteen, maar zijn beide op hun eigen manier érg smakelijk. Ook vallen deze salades absoluut niet zwaar op de maag; een goed voorbeeld van een geweldig voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat vanavond uit twee delen. Eerst krijgen we heerlijke Brabantse Wal asperges met scampi's in een spicy kreeftensaus.

Na het genieten van deze lekkere en pittige combinatie, wordt het tweede deel geserveerd: De Australische flanksteak. Deze steak heeft de malsheid van een tournedos en de geweldige smaak van een Australische ribeye. Dit gerecht wordt geserveerd met verse frietjes en een bietensalade. Ook dit valt bij ons beiden enorm in de smaak.

Wanneer de warme lentezon achter de huizen is verdwenen, besluiten we onze avond binnen voort te zetten. We krijgen een leuk plekje aan het raam en niet veel later verblijdt Lian ons met twee heerlijke nagerechtjes om te delen. Vanille-ijs met verse Huijbergse aardbeien en mango-sorbetijs met vers fruit. Een lekkere afsluiting van een geslaagde avond!

Onze complimenten aan chef-kok Jordy van Dongen en aan gastvrouw Lian; zowel het eten als de verzorging van onze avond was perfect. Dank jullie wel!

Meer berichten