Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Na 60 jaar zijn ze nog steeds verliefd.
Na 60 jaar zijn ze nog steeds verliefd.

Na zestig jaar nog steeds verliefd

HUIJBERGEN - Ze leerden elkaar kennen in de Jordans dansschool te Bergen op Zoom. Sjef Plompen kwam uit Hoogerheide en Dini Stoffels uit Bergen op Zoom. Beiden deden ze met een partner mee aan danswedstrijden. Hun partners trokken steeds meer met elkaar op, waardoor ze besloten aan partnerruil te doen. Sjef en Dini werden niet alleen danspartners, maar kregen ook verkering.

In die tijd werkte Dini als verkoopster en was Sjef elektromonteur. Hij wilde dolgraag voor zichzelf beginnen, maar hij was op een na de oudste in een gezin met elf kinderen en moest zijn loon tot twee jaar voor zijn trouwen thuis afgeven. Het sparen voor een startkapitaal zat er niet in. Na vijfenhalf jaar verkering trouwden ze en gingen bij de moeder van Dini inwonen. Na anderhalf jaar waagden Sjef en Dini de sprong en begonnen ze een eigen installatiebureau. Ze openden in Hoogerheide een winkel voor Dini met kleine elektrische huishoudapparaten en Sjef ging als elektromonteur aan de slag. Het was een heel georganiseer, want ze woonden in Bergen op Zoom en hadden inmiddels een zoon. Ze waren dan ook blij dat ze later konden verhuizen naar een winkelpand met woonhuis. Vijftien jaar hebben ze alleen maar keihard gewerkt. Op zondag, hun enige vrije dag, gingen ze met hun twee zonen elke zomer naar het strand in Zeeland, tot ze vier uur vast kwamen te zitten in een file. Sjef was het zat "Dit doen we nooit meer, ik wil een stuk grond met een huis." En dat kwam er, in Huijbergen. Ze bouwden er hun vakantiehuis. Na een verbouwing in 1990 zijn ze er definitief gaan wonen. Het installatiebedrijf hadden ze verkocht en de winkel gesloten. Op zestigjarige leeftijd is Sjef met vervroegd pensioen gegaan.

Ze hebben tijdens hun huwelijk veel gereisd. Hun laatste grote reis was naar Canada. Toen Dini 50 jaar was zijn ze opnieuw begonnen met dansles. Ze hoorden nog steeds bij de beteren. Sportief zijn ze altijd geweest. Wintersport, tennis en golf hebben ze jaren gedaan. Momenteel doet Sjef aan yoga en samen met Dini is hij lid van de ouderen-gym. Het heeft een paar jaar geduurd voordat hij mee wilde, maar nu gaat hij graag mee. Al was het alleen maar voor de gezelligheid. Vervelen doen ze zich nooit. Dini houdt van lezen en Sjef van puzzelen en tuinieren. Samen genieten ze dan ook van elke zonnestraal in de tuin. Hun trouwdag vieren ze 28 mei samen met hun gezin en vier kleinkinderen. 

Meer berichten