Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Ons Kent Ons zoekt nieuwe spelers

HALSTEREN - De Halsterse toneelvereniging Ons kent Ons, opgericht op 9 april 1981, is op zoek naar nieuwe spelende leden. Na een succesvolle voorstelling van 'Laatbloeier op vrijersvoeten', zijn inmiddels de repetities voor 'Een schat van een buste' al gestart.

Onlangs werden er drie voorstellingen gegeven van de komedie 'Laatbloeier op vrijersvoeten'. Vooral op vrijdag en zaterdag was het druk in de vaste speellocatie, Zaal De Roos in Halsteren. Het publiek reageerde schaterlachend op de komische ontwikkelingen bij de familie van Vlijmen. Vooral de scènes met de meisjesschuwe en verlegen zoon Hans mochten op veel bijval rekenen. Huishoudster Jet en kamerbewoonster Karlijn deden hun uiterste best om Hans – op allerlei manieren – te verleiden.

De regie was in handen van Patrick Roodenburg terwijl Petra Snoeren als productieleider fungeerde. Het prachtige decor werd vervaardigd door Paul Snoeren en Cees Tunders. Zoals elke productie werd ook deze door alle medewerkers kritisch geëvalueerd. Want elke uitvoering is een les om mee te nemen voor de toekomstige optredens.

Tevens werd die avond de rolverdeling bekend gemaakt van het nieuwe stuk. Op vrijdagavond 25, zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 oktober brengt Ons Kent ons de klucht 'Een schat van een buste' op de plank bij De Roos in Halsteren. Dit lachwekkende stuk is geschreven door Aad Caspers en zal worden geregisseerd door Jac van Steen. De repetities zijn op maandag 29 april van start gegaan. De negen spelende leden die een rol hebben, kunnen aan de slag. Dat geldt ook voor de mensen van decor, licht/geluid en uiteraard het totale productieteam!

Ons Kent Ons is ook actief op andere fronten. Vrijdag 3 mei was er een optreden voor De Zonnebloem in Lepelstraat. Een groep van elf leden (spelers, oud-spelers en andere medewerkers) bracht een playbackshow van dertig liedjes ten gehore. Dit was al de elfde show die de vereniging opvoerde met als titel 'All you need is love'. Woensdag 5 juni is Ons Kent Ons te gast op Landgoed Vrederust ter gelegenheid van de befaamde en altijd drukbezochte Terreinfeesten van GGZ WNB. Daar zal een aangepaste versie van de show te zien en te horen zijn in de feesttent. Naam van het meezingspektakel is dan 'Als het om de liefde gaat'.

Nieuwe leden gezocht
Op dit moment is Ons Kent Ons op zoek naar nieuwe spelende leden, zowel dames als heren. De minimumleeftijd is 16 jaar. Geïnteresseerden kunnen altijd geheel vrijblijvend langskomen bij een repetitie op maandagavond om 19.30 uur bij café-zaal De Roos aan de Dorpsstraat 68 in Halsteren.

Meer berichten