Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

'Roparunfamilie' deelt geld uit

OSSENDRECHT - De tweede plek in de verkiezing tot Roparunnerstad van 2018 leverde Ossendrecht een bedrag van 22.500 euro op. Dat geld werd door de Ossendrechtse 'Roparunfamilie' op maandag 29 april verdeeld onder regionale goede doelen.

De grootste cheque, van maar liefst 9.000 euro, ging naar de Stichting Emoties, die het geld gebruikt om wensen van kankerpatiënten in de Zuidwesthoek te vervullen. Ook de opbrengst van de Ossendrechtse kindersponsorloop, een bedrag van 1.011 euro, ging naar de Stichting Emoties. Verder was er een bedrag van 3.500 euro voor de palliatieve zorg in Mariahove, en gingen de Stichting Flor van Putte, stichting 't Opkikkertje, VPTZ West-Brabant/Tholen en het Netwerk Palliatieve zorg elk met een cheque van 2.000 euro naar huis. Dat bedrag werd ook geschonken aan de vrijwilligers die elk jaar patiënten van de Rotterdamse Daniël den Hoed-kliniek ontvangen voor de Roparundoorkomst in Ossendrecht.

Coördinator Jolanda van Rijckevorsel van Netwerk Palliatieve Zorg verwoordde het gevoel van alle ontvangers toen ze de Ossendrechtse 'Roparunfamilie' - het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht en de deelnemende teams Burgt & Co en De L'Oslopers - toesprak. "Ik ben trots op jullie!" zei ze. "Deze avond is al een feestje, dus hoe geweldig moet de Roparundoorkomst hier wel niet zijn!" Dat de Roparun en Ossendrecht een bijzondere combinatie vormen is iets dat als rode draad door de avond liep. Zo werd de schijnwerper ook gericht op Willem Oerlemans, die voor het team van De L'Oslopers - met wat hulp van zijn zoon Arjan en zijn nicht, L'Osloopster Adriënne van Thillo - voor 17.700 euro aan Roparunloten wist te verkopen. Daarvoor klapte de hele Ossendrechtse Roparunfamilie de handen blauw.

Sjef van den Bergh van CDRO rekende zijn publiek voor dat Ossendrecht sinds 1997 een bedrag van 692.857 euro won in de verkiezing tot Roparunnerstad van het jaar, terwijl de deelnemende Ossendrechtse teams in die jaren samen 645.460 euro inzamelden voor de Stichting Roparun, waarmee Ossendrecht in totaal dus 1.338.317 Roparun-euro's heeft vergaard. "Dat doen we toch slim in Ossendrecht", zegt Van den Bergh. "We halen meer op dan dat we brengen!" Burgemeester Steven Adriaansen noemde de Roparundoorkomst in Ossendrecht simpelweg "goud". "Met elkaar heeft Ossendrecht in de loop der jaren 1,3 miljoen euro opgehaald via de Roparun. Jullie hebben dat mogelijk gemaakt en door jullie heeft de Roparundoorkomst een persoonlijk gezicht. Dat is gewoon goud."

Meer berichten