Afbeelding

Recept van de week: Cordon Bleu ovenschotel

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Cordon Bleu ovenschotel.

Wat heb je nodig?
- 800 gram aardappelschijfjes voorgekookt
- 200 ml crème fraîche
- 200 ml kookroom
- 50 gram geraspte kaas
- 2 plakken ham
- 400 gram prei
- 200 gram gerookte kip-reepjes
- 2 plakken kaas
- zout
- peper
- 2 eetlepels peterselie
- boter voor invetten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hier de plakken ham en kaas overheen. Snijd de prei in stukjes en verdeel deze samen met de kip-reepjes over de kaas. Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Meng in een bakje de crème fraîche met de kookroom, wat zout en peper en de peterselie. Giet dit over de aardappelschijfjes heen en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de ovenschotel 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Diana Rens