Algemeen

PUTTE - Twee voor twaalf, alle hens aan dek, dood of de gladiolen, het kan verkeren. Plak er een cliché op en het is van toepassing op Grenswachters. De smaakmaker van de Vierde Klasse A is in amper een voetbaljaargang getransformeerd tot het lachertje van de Vierde Klasse B. Een benaming die de Putse eer te na gaat.

Met man en macht ploetert, vecht en sprokkelt het wekelijks met wisselend succes de puntjes bijeen. De situatie als een-na-laatste van de ranglijst is niet florissant doch echter ook nog niet verloren. Om de Vijfde Klasse buiten Sportpark De Buizerd te houden heeft groengeel zelfs de knowhow van oud-coach Ad Kas als extra wapen tegen de degradatie ingevlogen. Of het lukt? De maand mei is cruciaal met onder meer duels tegen regelrechte concurrenten Achtmaal en Dioz.

Uitbollen

In de Vierde Klasse A lijken WVV'67, ODIO en METO naar het einde uit te bollen. ODIO boekte na twee verliesduels eindelijk weer eens een zege. Coen Michielsen maakte met twee goals al snel het verschil doch Oostburg kwam terug. Andermaal Michielsen en een strafschop van Sander Kerstens zorgden voor een veilige marge, 4-3. WVV'67 ging op eigen veld onderuit tegen Hontenisse. Na een gelijkopgaande eerste helft moest de thuisploeg noodgedwongen enkele omzettingen doen, welke uiteindelijk in een overwinning voor de bezoekers resulteerde, 0-2. In het gezellige Groede kwam METO moeilijk tot scoren. Na een snelle achterstand van 2-0 twijfelde topscorer Gijs Verresen op de strafschopstip en miste. Martijn de Nijs verkleinde kort daarop de marge en ondanks nog diverse mogelijkheden voor METO bleef het 2-1.

In de Vijfde Klasse A ligt Vivoo volledig op koers voor de derde plaats en periodetitel. Thuis werd tegen Aardenburg revanche genomen op de de 7-4 nederlaag in het openingsduel van dit seizoen. Dimitri Ceuppens en Rick Luijkx beide tweemaal plus een penalty van Bouke de Waal bepaalden de eindstand op 5-1.

Ladies

Ook in de Vijfde klasse van het damesvoetbal is er een hoofdrol voor Grenswachters weggelegd. Met Vivoo da2 gaat het uitmaken wie er zich niet alleen Woensdrechts beste maar tevens ook kampioen van de afdeling mag weten. De teams staan precies gelijk en kunnen zich geen fouten permitteren. Op 9 april werd het restant van het onderlinge duel alsnog gespeeld. Vivoo startte met een 1-0 voorsprong. Grenswachters opende furieus en liep tot tweemaal toe in de tegencounter met goals van Marieke van Aert en Femke van Gastel. In blessuretijd alsnog een Putse eretreffer, 3-1.

Zondag speelden ook ODIO en METO hun inhaalwedstrijd. In Ossendrecht waren de ODIO-dames in de eerste helft iets beter zonder dit in goals uit te drukken. Na rust opende goalgetter Danielle Bus en trok Anouk Ouwerkerk namens METO snel gelijk. In de slotfase leek METO aan het langste eind te trekken. Het had echter pech met twee schoten op de lat van Laura van Elsakker. Uit de tegenaanval bezorgde Tania van Keulen in de slotseconde ODIO dames alsnog de winst (2-1) en wisten ze deze eindstand mee naar huis te nemen!