Afbeelding

Nieuw bestuur bij waterschap

Algemeen

HALSTEREN/LEPELSTRAAT - REGIO - Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft het nieuwe dagelijkse bestuur benoemd. Naast dijkgraaf Kees Jan de Vet bestaat het dagelijks bestuur nu uit Niels Mureau van Ons Water/Waterbreed, Cécile Franssen van VVD, Kees de Jong van Ongebouwd, Theo Schots van Bedrijven en Hans Peter Verroen van CDA.

De afgelopen weken heeft (in)formateur Huub Hieltjes individuele gesprekken en gezamenlijke beraden met de onderhandelaars van alle partijen gevoerd. "In de verschillende gesprekken met alle fracties in het algemeen bestuur is een sterke op inhoud en samenwerking gerichte sfeer ontstaan. Er was daadwerkelijk ruimte voor een inhoudelijke inbreng van alle fracties", zegt hij hierover. "In de geest van die goede samenwerking, streeft het nieuwe bestuur naar een net zo goede samenwerking tussen het waterschap, onze partners en de inwoners van Midden- en West-Brabant." De benoeming van de vijf leden was unaniem, alsmede de overeenstemming over het bestuursakkoord voor de komende jaren. Hiermee komen de werkzaamheden van Huub tot afronding.

'Samen beter!'
In het bestuursakkoord 'Samen beter!' wordt beschreven wat het waterschap doet, waarom, voor wie en hoe dat wordt betaald. De komende jaren blijft de ambitie van het waterschap primair gericht op de kerntaken: veilige dijken en kades en voldoende en schoon water. Ook blijft het waterschap investeren in samenwerken met en het betrekken van partners. Het volledige bestuursakkoord is te lezen via de website www.brabantsedelta.nl/bestuur

Toekomstverwachtingen
Dijkgraaf Kees Jan de Vet kijkt met veel vertrouwen naar de komende bestuursperiode. "Als Dagelijks Bestuur (DB) zijn we al op elkaar ingespeeld en werken we prettig samen", vertelt hij. De aankomende periode gaat het DB een programma met begrotingen ontwikkelen en deze kadernota wordt voorgelegd aan het Algemeen Bestuur. Deze nota vormt de leidraad voor de werkzaamheden van het waterschap gedurende de komende bestuursperiode.