Afbeelding

Eten bij: Boove en Beneeje

Algemeen

Vandaag gaan we een lekker hapje eten bij Boove en Beneeje. Dit gezellige restaurant staat bekend om haar overheerlijke steengrillarrangementen en is logischerwijs een vast begrip geworden in Hoogerheide en omstreken. Naast steengrillen kun je hier ook gewoon genieten van traditionele à-la-cartegerechten met een moderne twist. En dat is exact wat ik vandaag ga doen!

Ons drinken wordt ingeschonken en de bestellingen worden opgenomen. Op onze tafel wordt een mandje met verse broodjes en kruidenboter gezet. Het aspergeseizoen is nog in volle gang, dus een kommetje aspergesoep kan deze avond natuurlijk niet ontbreken. De soep is goed warm, onwijs vers en vol van smaak: precies zoals een lekkere aspergesoep hoort te zijn.

Mijn pittige biefstukpuntjes worden geserveerd. Dit is één van de populairste gerechten volgens eigenaresse Sonja. Het blijkt achteraf zelfs zo te zijn dat ik ditzelfde gerecht ook vorig 'eetseizoen' hier bestelde. Een tijdloze aanrader dus! Mijn vriend kiest voor de mixed grill; hét gerecht voor de ultieme vleesliefhebber. "De mixed grill is érg goed, het vlees is sappig en mals. De pepersaus past er ook heel goed bij", vindt mijn vriend. Onze gerechten worden geserveerd met frietjes, aardappeltjes, mayonaise en salade.

Na heerlijk genoten te hebben van de twee voorgaande gangen, buik ik eerst eventjes uit alvorens ik begin aan gang drie: het dessert. Ik twijfel tussen de cheesecake en het pistache-ijs, maar ik besluit uiteindelijk voor het laatste te gaan. Een bord met drie bolletjes ijs, slagroom, koekjes en kersen wordt voor mij neergezet en er is een extra lepeltje bij geserveerd, zodat ik kan delen met mijn vriend. Romantisch, toch?

We doen nog een drankje om de avond af te sluiten en we verlaten met een goed gevulde maag het restaurant. Het was een erg leuke avond en ik heb genoten van het lekkere eten en de goede service. Dank jullie wel!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding