Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het Brabantse Wal Festival kan gerust zijn: Monique regelt het.
Het Brabantse Wal Festival kan gerust zijn: Monique regelt het.

BWF: "Monique, regel jij dat?"

HOOGERHEIDE – Wie het Brabantse Wal Festival kent, kent Monique. Monique van der Eerden is EHBO-coördinator tijdens het BWF, maar reageert te allen tijde op de vraag: "Monique, regel jij dat?"

Ze begon haar BWF-carrière bij de allereerste editie als EHBO-er. Maar ja, als BWF-bestuurslid Mark Sebrechts je buurman is, dan weet je eigenlijk al bij voorbaat dat er meer in het vat zit. Het was diezelfde Mark Sebrechts die voor de eerste keer de vraag stelde die Monique nog ontelbare keren zou horen in BWF-verband: "Monique, regel jij dat?"

Sindsdien is Monique van der Eerden (50) EHBO-coördinator bij het Brabantse Wal Festival. In die functie zorgt zij dat er voldoende EHBO'ers aanwezig zijn, en dat ze op de juiste plek staan. "Meestal is het niet zo lastig om voldoende vrijwilligers te krijgen", lacht Monique. "Het Brabantse Wal Festival is een mooi feestje, meestal staan ze in de rij." En dat is maar goed, want Monique neemt graag het zekere voor het onzekere, vertelt ze: "Er zijn bij ons altijd meer EHBO'ers op de been dan de regels voorschrijven", zegt ze. "Twee tot vier EHBO'ers in een tent met ruim 2000 mensen vind ik te weinig." Gelukkig is het doorgaans rustig op het Brabantse Wal Festival en hebben EHBO'ers het er niet al te druk. "Soms moeten we een blessure koelen, vaak wordt er om een pleister gevraagd voor een schaafwondje en we zien wel eens een gevalletje van hyperventilatie", zegt Monique. "Misschien komt liefdesverdriet nog wel het meeste voor. Daar helpt een pleister niet tegen, maar een luisterend oor doet vaak al wonderen."

Tijdens het festival is Monique overal en nergens. Ze houdt een oogje in het zeil op de verschillende EHBO-posten maar ze staat ook direct in contact met de beveiliging. "Als ik iets zie gebeuren dan zorg ik dat het goedkomt", vat ze haar taak samen. "Maar ik zorg evengoed ook gewoon dat iedereen koffie heeft, want da's ook belangrijk." Als BWF-vrijwilliger voelt Monique zich deel van een gezellige, hardwerkende club die er alles aan doet om het publiek een paar mooie dagen te bezorgen. "Het is best knap dat we elk jaar zo'n festival op poten weten te zetten, zeker omdat het BWF nog steeds groter wordt", zegt ze. Dit jaar kan er op de kindermiddag bijvoorbeeld voor het eerst op pony's worden gereden. Monique heeft daarvoor gezorgd. "Ik ben een paardenliefhebber", zegt ze, "dus via een kennis heb ik kunnen zorgen dat er een mooie shetlander, twee trekpony's en een arabier klaarstaan voor de kinderen. Er kunnen trouwens ook donaties worden gedaan voor het paardenpensioenfonds, dat vind ik een erg mooi doel." EHBO'ers, koffie of pony's, Monique regelt het allemaal, en ondertussen blijft ze bescheiden over haar bijdrage. "Als het nodig is, dan pak ik het op", zegt ze, "zo gaat dat bij het BWF."

Meer berichten