Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Silvy ging eten bij: De Bourgondiër

Het is vrijdagavond en ik neem mijn moeder vandaag mee naar het hartje van Bergen op Zoom om een avondje bourgondisch te genieten. Waar kan dit ook anders dan bij Grand Café Hotel de Bourgondiër. In het restaurant is het gezellig druk deze avond.

Er wordt voor ons beiden een drankje ingeschonken en bij het ontvangen van de menukaart wordt er verteld dat het aspergeseizoen weer van start is gegaan. Is dat eens even boffen! Ik kijk nog eventjes naar de rest van de menukaart, maar eigenlijk is mijn keuze al gemaakt.

Terwijl we wachten op ons eten, wordt er een mandje met stokbrood en kruidenboter op tafel gezet. Ondanks dat het vrij druk is, is de service wel goed en snel: we hebben niet lang op ons eten te hoeven wachten. Pluspunten! Voor mij wordt een bord met Asperges met beenham, ei, zeegroenten, krieltjes en hollandaise saus neergezet. Mijn moeder koos voor de overheerlijke varkenshaas, geserveerd met frietjes. Zoals ik gewend ben van De Bourgondiër is het eten érg goed en komen we niets tekort.

Een avondje bourgondisch genieten kan natuurlijk niet zonder een overheerlijk dessert. Deze keer ga ik eens voor de cheesecake, op aanraden van de bediening. Hierbij wordt een bolletje limoen-sorbetijs geserveerd en een soepje van rood fruit en slagroom. En dat blijkt een goede keuze te zijn geweest!

We sluiten de avond af met de thee van de maand: Witte champagne cassis thee. Een onwijs lekkere thee van het merk Rodeji. Dit merk is opgezet door eigenaar Jimmy en zijn vrouw Rosalie en maakt van je koffie- of theemomentje echt een beleving. Bij de thee wordt een kaartje met uitleg over de thee gegeven, wat ik echt ontzettend leuk vind. De producten van Rodeji, waaronder ook koffie en geurkaarsen, kunnen ook gekocht worden voor thuis.
Ik heb ontzettend genoten van deze avond en ik kom snel nog een keertje terug!

Meer berichten