Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
METO dames 1
METO dames 1

Welke trainer gaat de uitdaging aan?

HOOGERHEIDE – De nood is aan de vrouw! METO dames 1 is naarstig op zoek naar versterking. Door omstandigheden zal er met ingang van het nieuwe seizoen qua begeleiding een frisse wind gaan waaien, moeten waaien! Ook voor de reguliere veldbezetting is aanwas op het Jac van Hoek Sportpark altijd welkom. Aanvoerster Laura van Donschot doet een dringende oproep!

Damesvoetbal in Hoogerheide is breekbaar. In de vorige eeuw werden diverse pogingen tot het vormen van een heus damesteam gedaan. In 2009 meldden zich opnieuw genoeg enthousiaste meiden zich op de bakermat aan de Huijbergseweg. Gedurende acht seizoenen gaven de rood-wit-blauwe ladies kleur aan de Hoogerheidese voetbalvereniging. Vorig seizoen besloot METO geen elftal in de damescompetitie af te vaardigen. De leegte duurde exact een voetbaljaargang en een doorstart was daar.

Progressie

In de Vijfde Klasse kon het hernieuwde METO damesteam nog geen potten breken. Slechts een overwinning op Nieuw Borgvliet vormt de enige driepunter. "We zijn een team in opbouw. De groep is opgebouwd uit meiden die al wel eens gevoetbald hadden en enkele die nog nooit tegen een bal hadden getrapt. Het elftal moest vanaf nul starten. En ondanks dat we onderaan staan boeken we toch progressie. Zo verloren we bij WVV'67 met 11-0, thuis gaven we goed partij en kwamen ze niet verder dan 1-3", aldus Laura van Donschot.

De 18-jarige havist leerde voetballen bij METO. Na omzwervingen via WVV'67 en ODIO keerde ze vorig jaar terug op het oude nest. Een besluit waar de aanvoerster van METO da1 nog geen moment spijt van heeft. "Ondanks dat het sportief misschien nog niet helemaal goed gaat, hebben we wel een heel goeie groep waar de sfeer top is. Iets wat we graag volgend jaar zo willen houden."

JWS

Sinds de doorstart hebben Joep van Kalmthout, Desmond Vriens en Hans de Nooijer zich over het team ontfermd. Een surplus aan voetbalkennis dat het elftal meer en meer gezicht gaf. Toch heeft het trio en de dames met wederzijdse instemming besloten om vooralsnog niet met elkaar door te gaan. "Joep speelt in het eerste, Desmond is nog druk met METO 3 en Hans heeft nog verplichtingen bij WVV'67. Op zondag gaat onze sponsor Jeroen de Winter Services vaak als begeleiding mee. Al bij al geen ideale situatie. Voor volgend seizoen zijn we daarom op zoek naar een persoon die ons door de week tweemaal wil trainen en op zondag de coaching voor zijn of haar rekening neemt. Profielschets? Iemand die iets of wat van voetbal weet, is wel handig. Daarnaast moet diegene weten dat we een beginnend gemotiveerd team vormen, dat nog veel moet leren. Verder blijft het een damesteam dat bestaat uit allemaal jonge meiden. Moet je ook rekening mee houden."

Dus een trainer is prioriteit nummer één. Interesse gewekt? Bellen! Nog meer wensen? Laura van Donschot besluit: "We hebben een supergezellig team. Als er meiden zijn die zich bij ons aan willen sluiten, kunnen ze altijd met ons meetrainen en spelen. We verwelkomen iedereen met open armen!"

Meer berichten