Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Buitenlesdag Rode Schouw

HALSTEREN - Dinsdag 2 april heeft basisschool De Rode Schouw meegedaan aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten doen kinderen namelijk actiever mee, hebben ze meer plezier en bewegen ze meer.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag wordt op meer dan 2500 scholen buitenles gegeven. Ook De Rode Schouw heeft meegedaan aan deze vierde editie van de Buitenlesdag. Van rekenbingo op het kleuterplein, naar taallessen op de glijbaan, een Zweeds renspel op het Groene Hart en nog meer actieve taal- en rekenspellen op het schoolplein.

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van Jantje Beton en IVN, waarmee zij basisscholen in Nederland oproepen om les in de buitenlucht te geven. Een uitdagende buitenles stimuleert niet alleen beweging, maar de combinatie van natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht zorgt er ook voor dat kinderen zich daarna beter kunnen concentreren in de klas!

Met het prachtige Groene Hart als achtertuin van de school zijn de leerlingen van de Rode Schouw al vaak in de buitenlucht, maar zo'n buitenlesdag zorgt weer voor een leuke en leerzame afwisseling op de lessen binnen.

Meer berichten