Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Silvy tijdens één van haar restaurantbezoeken in 2018.
Silvy tijdens één van haar restaurantbezoeken in 2018.

Silvy gaat weer op bezoek bij verschillende restaurants

HALSTEREN - Silvy, werkzaam bij De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant, gaat weer starten met het bezoeken van restaurants voor haar eigen rubriek.

Vorig jaar startte Silvy met een eigen rubriek in deze krant, genaamd 'Silvy ging eten bij...'. "We zijn op kantoor altijd bezig met het bedenken van leuke content voor de krant. Na een goede brainstormsessie kwam ik met het idee om wekelijks restaurants te gaan bezoeken en de bevindingen te publiceren in de krant. Na het presenteren van mijn idee, werd het gefinetuned en werd er besloten dat ik als test het eerste bij Het Raedthuys in Hoogerheide mocht gaan eten."

Succes

"Zo'n test is natuurlijk altijd spannend, maar het is een succes geworden. Na de eerste publicatie wilden meer restaurants dat ik langs zou komen en ontving ik onwijs leuke reacties van lezers van de krant. Overweldigend misschien, want ik had dit totaal niet verwacht. Een half jaar lang heb ik iedere week bij een ander restaurant mogen eten. We zijn hier vlak voor kerst mee gestopt, omdat restaurants het rond deze periode wat drukker hebben dan normaal."

Silvy noemt zichzelf niet bepaald een kenner. "Natuurlijk kan ik wel beoordelen of iets goed is of niet, maar een echte kenner zou ik mijzelf niet noemen. Integendeel, ik ben gewoon een persoon die van lekker eten en gezelligheid houdt. De stukjes die ik schrijf over de restaurants noem ik daarom ook geen recensies. Niemand heeft er wat aan dat ik restaurants ga afkraken met moeilijke termen. Natuurlijk komt het weleens voor dat er wat mis gaat, maar dat kan nou eenmaal gebeuren en daar ga ik het restaurant niet op afrekenen. Daarom focus ik mij liever op de positieve punten. We zijn immers een krant met een hoog goednieuwsgehalte en veel positiviteit."

Aftrap nieuw seizoen

Silvy heeft er in ieder geval weer heel erg veel zin in. "Ik vind het ontzettend leuk om een nieuw eet-seizoen te starten. Veel restaurants hebben een vernieuwde kaart en willen dit natuurlijk naar buiten brengen. Daarnaast sta ik ook te popelen om nieuwe restaurants te ontdekken. Voor nu gaan we even terug naar waar het begon: Het Raedthuys in Hoogerheide. Veel leesplezier!"

Meer berichten