Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Johan Pijnen (METO) en Fons de Brie (ODIO).
Johan Pijnen (METO) en Fons de Brie (ODIO).

Zestig is het nieuwe veertig

HOOGERHEIDE – De gemiddelde levensverwachting voor de bevolking van Nederland stijgt. Energieke ouderen en actieve pensionado's zijn allang geen uitzondering meer. Ook in de sportieve vrijetijdsbesteding vinden we meer en meer senioren. Tennissen kan tot op hoge leeftijd, golfen bij uitstek. En ook op de voetbalvelden worden carrières tot vergevorderde leeftijd verlengd.

Binnen de gemeentegrenzen spant METO 3 de kroon. Het elftal herbergt niet minder dan zes actieve vijftigers. Nestor met bijna 60 lentes is Johan Pijnen. De eretitel 'oudste actieve voetballer' staat echter op naam van Fons de Brie. De verdediger van ODIO 5 hoopt deze zomer zijn 62e verjaardag te vieren. Zondag 10 maart stonden beide routiniers tegenover elkaar!

Fysiek

Johan Pijnen startte zijn voetballoopbaan op 8-jarige leeftijd. Vervolgens doorliep hij alle elftallen tot ruim 300 optredens in de METO-hoofdmacht. Tegenwoordig speelt hij al vele jaren als laatste man in de lagere teams, thans METO 3. "Leeftijd is maar een getal. Ik heb geluk gehad dat ik in de voorbije 51 seizoenen niet tegen een blessure aan ben gelopen. En op mijn positie kun je het iets langer volhouden. Met wat slimheid kun je de directe fysieke duels iets ontlopen. Of ik volgend seizoen doorga? Als ik ja zeg, heb je kans dat er nu al een hoop weglopen. Dus ik houd het nog in het midden!", knipoogt Johan Pijnen.

Duizend

In Ossendrecht is Fons de Brie aan zijn 46e voetbaljaargang bezig. Inmiddels prijken er ongeveer 930 officiële wedstrijden op diens conto. Of de kaap van duizend ooit geslecht zal worden blijft vooralsnog afwachten. "Zolang ik er plezier in blijf houden, is het mogelijk. Soms twijfel ik en vraag mezelf af waar ik mee bezig ben. Zoals vorig seizoen tegen een elftal van Halsteren. Ik stond tegen een jong ventje, raakte die wedstrijd slechts tien ballen waarvan vijf verkeerd. Ik bekijk het echter per seizoen. Over eventuele contractverlenging is mijn zaakwaarnemer in onderhandeling. Grote kans dat ze er opnieuw uitkomen!"

METO 3 – ODIO 5 eindigde in 1-1. Nadat Jos Vriens fraai voor METO de score opende, trok Bas van der Pluijm nog voor rust gelijk. Johan Pijnen speelde de gehele wedstrijd, volgens Fons de Brie, wel redelijk. Fons de Brie stond in de tweede helft opgesteld. Johan Pijnen is duidelijk:"Ik vond hem in de eerste helft als grensrechter wel goed bezig!"

Meer berichten