Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Paul Hinninck

Nieuwe wielerseizoen van start voor Thalita & Demi

OSSENDRECHT - REGIO - Voor Thalita & Demi de Jong is het nieuwe wielerseizoen weer van start gegaan. En dat geldt ook voor de Supportersclub van de zussen uit Ossendrecht.

Thalita heeft een lastige periode achter de rug, ze was overreached (overtraind), zo werd het afgelopen jaar vastgesteld door een arts in het VUB van Brussel. Ze werkt nog keihard aan haar herstel en dat gaat beetje bij beetje weer de goede kant op. Ze wordt goed bijgestaan door het management van haar nieuwe ploeg Chevalmeire, met name door haar ploegleider Davy Wijnant. Davy en Thalita kende elkaar vanuit de vorige ploeg van Thalita. Davy wilde een nieuwe uitdaging aangaan en aangezien hij alle vertrouwen heeft in Thalita is hij een nieuw project opgestart. De ploeg Chavalmeire was geboren en deze ging direct aan de slag. Momenteel is Thalita de enigste renster in de ploeg. Aangezien de ploeg geen overhaaste beslissingen wil nemen, worden er in de nabije toekomst nog wat rensters aangetrokken.

Plezier

Thalita heeft diverse trainingskampen achter de rug en voelt zich beetje bij beetje sterker worden, maar terug op haar oude niveau is ze zeer zeker nog niet. Thalita zit weer goed in haar vel en heeft het plezier in het fietsen weer terug gevonden. Binnenkort staat er weer een trainingskamp in Spanje op het programma waarna ze zich weer in het VUB in Brussel mag gaan melden voor een aantal onderzoeken en testen.

Demi is het afgelopen wegseizoen geëindigd met een overbelasting aan haar beide knieën. Vanaf december ging het iets beter, maar ze is nog altijd niet pijnvrij. De ploeg houdt het goed bij en zit er dicht op om Demi toch goed te kunnen laten trainen en koersen. Een maand geleden kon Demi weer mee op trainingskamp in Spanje met haar ploeg Lotto-Soudal. Dat verliep redelijk, op het einde van het trainingskamp stonden nog een 4-tal wedstrijden op het programma die Demi goed is doorgekomen, op wat pijntjes na aan haar beide knieën.

Trots

Op zondag 3 maart stond de omloop van het Hageland op het programma voor Demi. Hier werd ze verdienstelijk 11e. Enkele dagen later op 5 maart stond Demi aan de start van Le Samyn des dames 1.2 koers. Een wedstrijd van 101 km die door de dames vlotjes werd afgelegd. Al snel reed er een groep van 27 dames weg met onder meer Chantal Blaak, Jolien D'Hoore en Demi daarbij die zich goed had gepositioneerd in de groep. De kopgroep spatte uiteen en er ontstond een kopgroep van zeven rensters waar Demi ook bij zat. In de laatste kilometers sprong de uiteindelijke winnares Jip van den Bos weg en deze kwam solo over de finish. De zes overgebleven rensters moesten het in de sprint gaan uitvechten met elkaar. De Duitse Daniela Gab stak het wiel net iets eerder over de finish dan Demi. Demi pakte een geweldige 3e plaats waar wij als supportersclub zeer trots op zijn.

Meer berichten