Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Reanimatie door burgerhulpverleners is van levensbelang.
Reanimatie door burgerhulpverleners is van levensbelang.

Reanimeren en AED-gebruik bij BWI in samenwerking met EHBO

HOOGERHEIDE - Dagelijks worden er meer dan 35 mensen getroffen door een hartstilstand. Dit kan thuis gebeuren, maar ook op straat of op de sportclub. In totaal zijn dat bijna 16.000 slachtoffers per jaar!

Als iemand in de eerste zes minuten na een hartstilstand hulp krijgt, is de overlevingskans het grootste. Een ambulance doet er vaak langer over om bij het slachtoffer te komen. De hulp komt dan neer op de omstanders. Daarom is het belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en inzetbaar zijn als burgerhulpverlener.

Reanimatie- en AED-cursus

De Brede Welzijnsinstelling (BWI) Woensdrecht organiseert daarom, in samenwerking met de EHBO-verenigingen, een cursus reanimeren en AED-gebruik. De cursus is speciaal bedoeld voor jongeren tussen de 14 en 25 jaar oud. Na afloop van de cursus ontvangen de cursisten een officieel certificaat.

De cursus vindt plaats op zaterdag 30 maart en zaterdag 6 april tussen 9.30 en 12.00 uur bij de BWI aan de Kromstraat 4 in Hoogerheide. Inschrijven kan via de website van de BWI:
www.bwiwoensdrecht.nl onder 'Evenementen'.

Meer berichten