Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Middag fietsers met beperking

HOOGERHEIDE - De Stichting GP Adrie van der Poel Hoogerheide organiseert in juni voor de tweede maal een uniek wielerevenement voor mensen met een beperking, genaamd 'Uniek sporten, fietsen met je idool'.

De Stichting organiseert inmiddels al 20 jaar een internationale cyclo-crosswedstrijd, oftewel de wereldbeker voor het veldrijden. In 2018 kwam hier de wielermiddag voor mensen met een beperking bij, waar 160 mensen aan deelnamen. Dit jaar gaat de organisatie voor 275 deelnemers.

Activiteiten en groepen

Na het grote succes van 2018, wordt de middag dit jaar voor de tweede maal georganiseerd. Tijdens de middag kunnen de deelnemers verschillende clinics volgen, zoals op de racefiets of rollerbank, MKTB, spinning bikes of met een tandem. Ook zijn er allerlei demonstraties met bijvoorbeeld een handbike.

Er zijn drie verschillende niveaus:

(1) Beginners of niet-sportief waarbij gefietst kan worden met een race-, MTB- of spinning-fiets, tandem, handbike of rollerbank;

(2) Gemiddeld waarbij er gefietst kan worden over een parcours met gemiddelde moeilijkheidsgraad en kleine heuveltjes;

(3) Gevorderd waar de deelnemers die al veel ervaring met fietsen hebben, aan kunnen deelnemen.

Er is dus voor iedereen een geschikte groep.

Aanmelden

Het evenement vindt plaats op vrijdag 7 juni 2019 van ongeveer 12.00 tot 17.00 uur bij het wielertrainings- en opleidingscentrum bij het wielercollege in Ossendrecht. Mensen met zowel een lichamelijke en/of een geestelijke handicap zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de middag.

Aanmelden kan via de website van de Stichting: www.gpadrievanderpoel.nl. Als je geen fiets hebt, vermeld dit dan bij de aanmelding zodat de organisatie ervoor kan zorgen dat er een fiets klaarstaat. Iedereen die zich voor dinsdag 16 april aanmeld is verzekerd van een mooi en uniek wielershirt om te houden als mooie herinnering.

Meer berichten