De sprekers tijdens het symposium zijn Paul Schnabel, Margre Sluiter, Liset Bartels en Brenda de Visser.
De sprekers tijdens het symposium zijn Paul Schnabel, Margre Sluiter, Liset Bartels en Brenda de Visser.

'Goed begin is het halve werk'

Algemeen

HALSTEREN - De Familieraad en Cliëntenraad van GGZ WNB organiseren voor donderdag 4 april een symposium in De Ark op landgoed Vrederust. Thema van de gespreksbijeenkomst is 'Een goed begin is het halve werk'.

Familie en naasten van cliënten met psychische problemen hebben een positieve rol in het herstelproces. De Familieraad en Cliëntenraad van GGZ WNB organiseren daarom een gratis symposium rondom dit thema. Tegenwoordig wordt van familie verwacht dat zij een rol hebben in het behandelproces, terwijl zij nog niet zo lang geleden juist schuldig waren aan de psychische aandoening van de cliënt. Tijdens het symposium zoomen verschillende deskundigen in op de vraag hoe de familie deze rol goed kan pakken. Eén van de sprekers is socioloog prof. dr. Paul Schnabel.

De organisatie heeft een mooi programma met vier boeiende sprekers samengesteld. Naast Schnabel zijn dat: Margre Sluiter, oprichtster van het Moeder en Kind Centrum van het Bravis Ziekenhuis, familievertrouwenspersoon Liset Bartels en Brenda de Visser, psycholoog en ervaringsdeskundige. Vanuit hun eigen expertise delen zij hun visie op ambulantisering en ervaringen over de eerste opvang van een cliënt en familie. Ze geven antwoord op de vraag hoe de cliënt, hulpverlener en familie, ondanks privacywetgeving, optimaal samen kunnen werken en delen ervaringen uit.

De Familieraad en Cliëntenraad van GGZ WNB nodigen cliënten, familie en naasten van harte uit om 4 april aanwezig te zijn. Ook huisartsen, psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten (allen i.o.) zijn van harte welkom. Het symposium vindt plaats in De Ark, Noachpad 1, op landgoed Vrederust in Halsteren. Inloop 13.00 uur, start 13.30 uur, einde 16.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is noodzakelijk: eengoedbegin.eventbrite.nl